vineri, 29 martie, 2024

Fast food-ul, dusmanul numarul unu al sanatatii

Distribuie:

Publicat:

Globalizarea ce caracterizeaza secolul in care traim pare a cuprinde chiar si alimentele pe care le consumam. Afirmatia este cu atat mai adevarata daca privim estimarile specialistilor cu privire la importurile si exporturile de produse alimentare, dar si de francize de lanturi de restaurante. Fast food-urile se extind international cu o viteza uimitoare  insa tot mai putini stiu ce ascund de fapt aceste alimente si cate probleme de sanatate pot crea.

Alimentele de tip fast food
sunt o bomba calorica si sunt principalul factor are predispune la obezitate si chiar si asa exista multe persoane care il consuma zilnic.

Datele statistice arata ca 3,5% din copii si peste trei milioane de romani sunt obezi, iar numarul lor continua sa creasca. Este explicabil din moment ce o portie de fast-food contine intre 500-800 de calorii, in timp ce o portie de mancare sanatoasa maximum 200 de calorii.

Hambuergerii, shaworma sau pizza sunt preparate de tip fast food care au in compozitie alimente lipsite de nutrientii esentiali,insa sunt bogate in zaharuri rafinate care cresc glicemia si favorizeaza aparitia cancerului, grasimi aterogene cum ar fi margarina care determina depunerea grasimilor pe vasele de sange si proteine cu valoare biologica scazuta.

Fast-Foodu-ul contine peste 300 de E-uri

Daca te-ai intrebat de ce mancarea de acest tip este mereu aspectuoasa si impecabila fata de cea preparata in casa, ei bine responsabile sunt cele peste 300 de E-uri ce se gasesc in compozitia ei.

In plus, pe langa E-uri (coloranti, conservanti, indulcitori, antioxidanti si intaritori de aroma), alimentele de tip fast-food contin si peste 300 de arome artificiale. De asemenea, acestea sunt bogate in calorii, mai exact, 100 grame de alimente continand 500 de calorii.

„Majoritatea alimentelor contin ceea ce numim „calorii goale”, care, culmea, nu numai ca nu ne dau bruma de substante nutritive, dar ne fura si bruma de nutrienti pe care o mai avem in corp, deoarece ne consuma rezervele de vitamina B, magneziu si de crom”, explica nutritionistii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img