sâmbătă, 20 aprilie, 2024

FENOMEN ALARMANT! Cosmar pentru o studenta din Iasi! S-a lasat pozata în ipostaze fierbinti si a uitat de imagini! S-a lasat cu interventii în forta si scandal!

Distribuie:

Publicat:

Tot mai multe tinere din Iasi, dornice sa se imortalizeze în ipostaze vulgare, indecente, obscene, ajung victime ale unui adevarat fenomen • Pozele lor ajung în mâna unor barbati care le santajeaza ulterior sau care le folosesc pur si simplu pentru a se distra • Numarul fetelor care lasa rusinea la o parte si vin la politie sa reclame astfel de situatii este tot mai mare • Andreea este studenta la Universitatea "Gh. Asachi" si îsi salvase mai multe poze indecente pe adresa de mail • Unele dintre ele au ramas si într-o conversatie avuta pe Facebook • Un alt tânar curios i-a spart contul de mail si de Facebook si le-a salvat de acolo • Politistii au intrat peste el în casa pentru ca este foarte usor aflarea IP-ului unei persoane care intra fara autorizare pe un cont de mail • La finalul saptamânii trecute, judecatorii de la Tribunalul Iasi si-au spus cuvântul

Situatiile în care tinerele dornice de a-si imortaliza corpul dezbracat merg la politie si reclama ca le-au fost furate acele fotografii sunt tot mai dese. În Iasi au existat mai multe cazuri în care poze intime ale unor tinere au fost folosite ulterior ca instrument de santaj. Situatia clasica în care partenerul îsi înregistreaza iubita, ulterior santajând-o cu acele imagini, este din ce în ce mai rara.

Acum, în multe dintre situatii, problemele intervin cu privire la modalitatea în care acele imagini intime, fie din timpul unor partide de amor, fie pur si simplu indecente, sunt stocate pe telefonul sau pe calculatorul victimelor.

În multe dintre cazuri, pentru a-si pastra pozele în siguranta, pentru ca pe laptop sau pe telefon mai pot intra si alte persoane, fetele îsi salveaza aceste imagini pe care doar ele ar vrea sa le vada din când în când pe mail sau pe Facebook.

În unele cazuri acestea ramân în continutul unor discutii private chiar cu barbatul care le-a realizat. În ultima vreme, sunt tot mai dese situatiile în care pe masa anchetatorilor ajung plângeri de la fete care reclama ca le-a fost sparta adresa de mail sau contul de Facebook si au fost salvate astfel de imagini de catre alte persoane. În special este vorba de fosti parteneri raniti în dragoste, gelosi sau care nu înteleg ca povestea lor s-a terminat.

De obicei, infractiunea de acces ilegal la un sistem informatic este însotita de infractiunea de santaj, dar sunt si cazuri în care cei care ajung sa puna mâna pe asemenea fotografii le folosesc doar pentru a-si speria victima, fara a-i cere nimic în schimb.

Un tânar a fost condamnat deja zilele trecute

La finalul saptamânii trecute, judecatorii de la Tribunalul Iasi au finalizat un dosar în care inculpatul a intrat în posesia unor imagini extrem de indecente cu o studenta de la Universitatea "Gh. Asachi", dar nu i-a cerut nimic în schimb acesteia. Cel putin nu a fost dovedita si vreo infractiune de santaj.

Astfel, a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendarea executarii pedepsei doar pentru infractiunea de acces ilegal la un sistem informatic. Este vorba de Casian Gheorghe, un tânar din judetul Neamt, venit în Iasi cel mai probabil pentru studii. Între el si victima sa Andreea era o relatie mai veche, nu a fost o pura întâmplare ceea ce s-a petrecut.

Mai exact, acesta a intrat în repetate rânduri pe mail si pe contul de Facebook al studentei, iar de acolo a salvat mai multe poze indecente si conversatii pe care le-a avut studenta cu alti barbati. Metodele folosite de Casian Gheorghe pentru a sparge contul de mail si cel de Facebook nu sunt unele foarte sofisticate, specifice hakerilor.

Practic, a reusit sa modifice sau sa recupereze parolele de acces la cele doua site-uri urmând procedurile specifice. Aceste proceduri pot fi urmate de oricine, fara a întâmpina prea mari dificultati. De exemplu, parola de acces sau un anumit cod de acces poate fi trimis de yahoo.com sau de Facebook.com pe un telefon mobil despre care se crede ca este al utilizatorului, când în realitate este al unei alte persoane.

A intrat de 25 ori pe Facebook-ul victimei si de 25 de ori pe mail-ul acesteia

Cert este ca acest tânar a reusit sa sparga parolele de acces de la mail si de la Facebook de nu mai putin de 50 de ori, de câte 25 ori fiecare. Aceste lucru s-a întâmplat într-o perioada foarte scurta de timp, între 10-15 aprilie 2017. În momentul în care a aflat toate aceste lucruri, Andreea nu a stat prea mult pe gânduri si a mers direct la politie. A depus plângere, iar dosarul a ajuns imediat în supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Iasi si a fost finalizat într-un termen destul de scurt. A fost simplu de aflat IP-ul calculatorului care a accesat în mod ilegal contul de Facebook si de mail si asa s-a ajuns destul de repede direct la adresa la care locuia Casian Gheorghe.

Politistii i-au facut perchezitie în casa si i-au gasit inclusiv laptopul folosit în comiterea infractiunii. Acel calculator i-a fost confiscat de oamenii legii, însa prin decizia data vinerea trecuta judecatorii au dispus acel laptop sa-i fie restituit atunci când sentinta va ramâne definitiva.

De asemenea, pe lânga pedeapsa de 11 luni cu suspendarea executarii, judecatorii l-au obligat pe Casian Gheorghe sa execute 60 de zile de munca în folosul comunitatii la Primaria Municipiului Roman sau la Primaria Horia, acolo unde acesta are domiciliul în buletin.

Pe parcursul procesului, victima nu a cerut nimic si nici nu a dorit sa se prezinte la instanta de judecata. Nu a solicitat daune si nici nu si-a dorit ca inculpatul sa fie condamnat pentru ceea ce a facut.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img