sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Fenomen bizar in Romania! Marea Neagra s-a transformat peste noapte. „Nu am mai pomenit asa ceva!”

Distribuie:

Publicat:

Turistii aflati la mare in aceasta perioada au fost extrem de dezamagiti de un fenomen bizar care pare sa le fi stricat vacanta. In mai putin de doua zile, temperatura apei, a ajuns sub 18 grade. Cercetatorii spun ca este vorba despre o racire provocata de vantul puternic care a batut dinspre larg catre coasta si a adus in apropierea plajelor apa din adancuri. Meteorologii spun ca un ciclon aflat deasupra Romaniei aduce aer rece din tarile nordice.

Vezi si: Cum se face tuica de casa. De ce producatorii traditionali urmaresc activitatea mustelor „betive“

Iar in mai putin de 48 de ore turistii aflati in vacanta pe litoral au simtit ca s-a schimbat anotimpul. Apa marii de pilda are in larg doar opt grade Celsius, o temperatura specifica lunii noiembrie. „Foarte rece, mai frig ca in iunie…Apa este rece, ieri a fost si mai rece gheata”, a declarat un turist.

Vezi si: Cum prevenim deshidratarea corpului si de ce nu este recomandat consumul lichidelor reci pe timp de canicula

Specialistii spun ca avem de-a face cu asa numitul fenomen de upwelling. Dupa cateva zile, in care vantul a batut cu putere dinspre larg catre tarm, apa de la suprafata incalzita de soare, a fost impinsa catre mal. In locul acesteia a ajuns cea rece si sarata de la fundul marii. In doar cateva ore, la tarm, avea 18 grade de la 25-26 in weekend.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img