sâmbătă, 20 aprilie, 2024

FENTEAZĂ kilogramele în plus – Cinci metode de a ne aroma cafeaua fără zahăr

Distribuie:

Publicat:

Viciu sau o plăcere nevinovată? Când vine vorba de cafea, părerile sunt împărțite. Un lucru este însă sigur. Aromata băutură are din ce în ce mai mulți faini care nu concep nicio dimineață fără ea. Mai jos vă prezentăm cinci metode prin care vă puteți aroma cafeaua fără să folosiți zahăr.

Scortisoara

Surprinde-ti papilele gustative si receptorii olfactivi, amestecand in cana aburinda de cafea o lingurita de pudra fina de scortisoara. Aroma sa dulce, usor picanta, va atenua notele amare ale bauturii – fara adaos de zahar si calorii. Bonus, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Cercetari in Nutritia Umana a Departamenului American pentru Agricultura (USDA) a aratat ca doar o jumatate de lingurita de scortisoara consumata in fiecare zi imbunatateste sensibilitatea celulelor la insulina, descurajand, astfel, depozitarea grasimilor. Este un efect opus zaharului adaugat!, scrie Slab sau gras.

Pudra de cacao

Dizolvarea unei linguri cu varf de cacao in cafeaua de dimineata este una dintre cele mai simple metode de a beneficia de laudatele flavanoide prezente in ciocolata neagra. Vorbim de un grup de substante cu puternic efect antioxidant, care au rolul de ne proteja celulele organismului de factorii nocivi din mediu si de a creste fluxul sangvin catre inima si creier. Pentru a te bucura de toate acestea, dar si de o savoare fara egal, foloseste un produs neindulcit, cu 100% cacao, de preferat organica si cruda.

Citește mai mult aici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img