joi, 18 aprilie, 2024

Firmele vasluiene sunt lovite de FALIMENT. Vezi motivul

Distribuie:

Publicat:

Din ce in ce mai multe societati comerciale vasluiene aleg sa isi puna lacat pe usa, din cauza impozitarii excesiva, zic patronii. Acestia sustin ca de vina ar fi statul care aplica o impozitare excesiva. In ultimii ani, periodic, aproximativ 250 de firme vaslueine intra in insolventa.

„In momentul in care firmele nu-si mai pot achita datoriile, creditorul, care cel mai adesea este statul, cere insolventa. Urmeaza procesul, iar Tribunalul stabileste un lichidator care scoate la vanzare activele societatii respective“, spun autoritatile.

Suma minima pentru care un creditor poate cere insolventa unei firme este de 30.000 de lei. Majoritatea firmelor ajung sa fie lichidate din cauza datoriilor acumulate la stat, cele mai multe fiind taxe si impozite neachitate. „Societatile se mai inteleg intre ele in ceea ce priveste plata datoriilor, insa statul nu este la fel de intelegator“, spun cei de la Fisc.

Presedintele Asociatiei Patronale a Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Vaslui afirma faptul ca acest fenomen, care astazi este clar o certitudine, a fost constatat cu ani in urma:

. „Eu am anticipat din anii trecuti ca lucrurile nu merg bine. In anii din urma, de altfel, noi am solicitat la nivel national o compensare de urgenta intre datoriile statului catre mediul privat, lucru care nu s-a facut“, spune Ovidiu Copacinschi

Acelasi Copacinshi are si o indemnare pentru statul roman: „Daca statul nu face investitii, haideti sa scutim impozitul pe profitul reinvestit. Daca tu, statule, nu-ti platesti datoriile catre privati, macar nu-mi mai pune penalizari pe datoriile pe care nu le putem plati.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img