sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Fiul ei a DECEDAT in urma cu 18 ani, insa nu l-a ingropat. Motivul ULUITOR pentru care il tine intr-un SICRIU in casa

Distribuie:

Publicat:

Tsiuri Kvaratskhelia, o femeie din satul Bashi, Georgia, a socat o lume intreaga, dupa ce o echipa de televiziune a descoperit ca nu si-a ingropat fiul mort acum 18 ani. Baiatul batranei a murit la varsta de 22 de ani, dar familia a decis sa nu-l ingroape, pentru ca fiii lui sa il cunoasca. La inceput, ea a folosit balsam pentru intretinerea trupului neinsufletit, dar de cativa ani face asta cu cearceafuri imbibate cu alcool. Mai mult, ea ii schimba hainele in fiecare an, cand fiul ei si-ar fi serbat aniversarea. Femeia s-a obisnuit sa traiasca in casa cu cadavrul baiatului ei si nu simte ca ar face ceva iesit din comun. „A fost un om si un sot deosedit, nu ca acum… Am visat intr-o noapte cum o voce imi spunea sa folosesc alcool pentru a-i conserva trupul si de atunci asa fac. Nu trebuie sa las trupul fara cearceasfuri, altfel va capata culoarea neagra”, a spus ea pentru un post de televiziune din Georgia, scrie cancan.ro.

De ce se dezgroapa mortii la 7 ani?
Dupa traditia Bisericii mortii nu se dezgroapa niciodata, pana la judecata cea de apoi. Dar in unele locuri este obiceiul de a se dezgropa mortii la sapte ani, cand li se face pomenire la mormant.
Se mai dezgroapa prin orase, unde nu este suficient loc, prin cimitire si chiar in unele manastiri, iar osemintele calugarilor se depun in asa numitele „gropnite”, „cripte”, adica „osuare”, situate sub bisericile din cimitir, cum sunt la Manastirile Neamt, Secu, Agapia, Varatic si altele. Dezgroparea mortilor este benevola.
De obicei se pastreaza traditia locului. Dezgroparea este obligatorie numai in trei cazuri: cand cel raposat a fost blestemat, sau a fost sub vreo legatura arhiereasca, sau a murit in pacate foarte grele.
Daca sunt aflati neputreziti, este semn ca nu au fost iertati de Dumnezeu si este nevoie de multe rugaciuni si dezlegari ca sa fie iertati. Iar in alte cazuri nu trebuie sa le mai tulburam linistea celor pecetluiti pana la a doua inviere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img