joi, 18 aprilie, 2024

FLAUTUL FERMECAT LA BARLAD

Distribuie:

Publicat:

Turneul Flautul Fermecat, sub genericul Clasic VIP, cu flautistul Ion Bogdan Stefanescu si pianistul Horia Mihail, a inregistrat un mare succes in toamna anului 2016, cand cei doi muzicieni au oferit publicului, pe scenele din Romania, un program spectaculos desfasurat sub genericul Clasic V.I.P. Dat fiind entuziasmul cu care au fost primiti in localitatile in care au ajuns, cei doi muzicieni au decis sa continue turneul cu acelasi program atractiv si in aceasta primavara.
Cea de-a saptea editie a turneului Flautul Fermecat se desfasoara in perioada 20 mai-13 iunie. Primul recital va avea loc de Noaptea Muzeelor, la Pavilionul Marcel Guguianu din cadrul Muzeului Vasile Parvan din Barlad, astfel vizitatorii fiind acompaniati in vizita lor de sunetul unic al flautului de aur Muramatsu.

Si aceasta data pe covorul rosu vor fi compozitorii, cei doi interpretand unele dintre cele mai frumoase lucrari din toate timpurile din repertoriul pentru aceste instrumente, compuse de Carl Philipp Emanuel Bach, Beethoven, Haydn, François Devienne si Mozart.

 ‘’Multumim ca nu ne-ati ocolit. A fost o seara de poveste pentru orasul nostru”. „Cred ca incepem si noi sa fim pe harta culturala. Ce seara speciala!” „La noi in oras nu au mai fost pana acum astfel de evenimente si constat cu placere ce multa lume a venit. Multi nu au mai putut pentru ca locurile s-au epuizat rapid. Deci va mai asteptam!”, au spus spectatorii care au ascultat aceste lucrari toamna trecuta.

„Editia din acest sfarsit de primavara a turneului national Flautul Fermecat, organizat de Radio Romania, pastreaza programul editiei precedente, deoarece succesul de public de care ne-am bucurat ne-a convis sa-l prelungim cu urmatoarea serie de recitaluri, pentru ca viitorii nostri spectatori sa aiba parte, si ei, de frumusetea inegalabila a unor lucrari care apartin curentului Clasic, reunite sub titulatura Clasic VIP.  Dupa mai bine de doua secole acesti compozitori se afla in topul preferintelor interpretilor si melomanilor de pretutindeni, fiind repere culturale esentiale pentru fiecare dintre noi. Ar fi ideal sa devina modele si pentru VIP-urile efemere care tranziteaza societatea noastra cu surle si trambite, destabilizand adevaratele judecati de valoare. Muzica sublima a acestui recital va aduce multa bucurie si frumusete in sufletele celor care vor binevoi sa ne asculte.’’

Exista un adevarat club al flautistilor care canta pe flaut Muramatsu de aur, precum cel al violonistilor care canta pe Stradivarius sau Guarnieri. Aceasta pentru ca Muramatsu este prima companie din Japonia care a inceput sa faca flaute pentru profesionisti inca de la inceputul secolului al XX-lea. Cu timpul a devenit Rolls Royce-ul flautelor pe plan mondial si a transformat instrumentul intr-o opera de arta. Ion Bogdan Stefanescu este singurul flautist din Romania care beneficiaza de un astfel de instrument.
Amanunte pe www.flautuldeaur.ro
 
 
ITINERAR:
20 mai 2017 – ora20.30 – Barlad – Pavilionul Marcel Guguianu
22 mai 2017 – ora 19.00 – Deva – Sala Pro Arte
23 mai 2017 – ora 19.00 – Alba Iulia – Casa de Cultura
2 iunie 2017 – ora 19.00 – Pitesti – Centrul Multifunctional
7 iunie 2017 – ora 19.00 – Bucuresti – Ateneul Roman
13 iunie 2017 – ora 19.00 – Brasov – Sala Patria

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img