vineri, 19 aprilie, 2024

Florin Iordache, prima reacție la deciziile CCR pe legile justiției. Cum va proceda Comisia specială

Distribuie:

Publicat:

Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, reacționează la cele două decizii prin care Curtea Constituțională a stabilit că unele articole din proiectele care modifică Legea 303/2004 și Legea 304/2004 sunt neconstituționale.

„Din punctul meu de vedere, deciziile Curții trebuie respectate. Atunci când vor fi motivate, fără îndoială, le punem în concordanță cu deciziile Curții”, a declarat Florin Iordache pentru STIRIPESURSE.RO.

Întrebat când ar putea comisia pe care o conduce să ia în discuție modificarea legilor, Iordache a răspuns: „Să le vedem motivate (deciziile CCR – n.r.) și apoi stăm de vorbă. Nu știu cât durează, dar până când nu se publică motivarea nu ne putem apuca de lucru.”

Curtea Constituțională a decis, pe 23 și 30 ianuarie, că unele articole din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor și Legea 304/2004 privind organizarea judiciară sunt neconstituționale. Este vorba, în principat, de unele formulări insuficient de clare sau alte aspecte diferite de cele care au făcut obiectul dezbaterilor publice. Cel mai important aspect considerat neconstituțional se referă la unele definiții din articolul care stabilește cadrul răspunderii materiale a magistraților.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img