vineri, 19 aprilie, 2024

Florin Piersic implineste astazi 81 de ani. Ce gest ciudat a facut actorul de ziua lui

Distribuie:

Publicat:

Daca anul trecut, petrecerea de 80 de ani a fost una plina de fast, in 2017 artistul a preferat sa o faca mai restrans cu familia si prietenii. Atat de discret incat a ales sa isi inchida telefonul si sa lase numerosilor admiratori care l-au sunat un mesaj vocal:

“Sunt Florin Piersic, vreau sa va multumesc pentru mesajele multe pe care mi le-ati trimis! Ma bucura, am mai imbatranit si eu cu inca un an. Va doresc tot ce mi-ati dorit dumneavoastra si asa mai departe. Toate cele bune!”, spune actorul in mesajul inregistrat pe telefon.

Nascut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiti si mai prolifici actori din Romania, cu o cariera impresionanta atat in teatru cat si in cinema si televiziune. Florin Piersic a absolvit Liceul de baieti nr. 3 din Cluj, iar apoi Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (IATC, astazi UNATC). I-a avut colegi de generatie pe Leopoldina Balanuta, Geta Angheluta, Ioana Bulca, Ica Matache, Lucia Mara, Dumitru Furdui, Cosma Brasoveanu, Gheorghe Popovici Poenaru, Liviu Craciun, Radu Voicescu, Anatolie Spanu si altii. A debutat la Teatrul National din Bucuresti cu rolul Richard din „Discipolul…“ si cu Alexei din „Tragedia optimista“.

S-a casatorit in anii ‘60 cu actrita Teatrului Mic Tatiana Iekel, nascuta in 1932, cu care l-a avut pe primul lor copil, actorul Florin Piersic jr. Dupa divortul de prima sotie, Piersic s-a casatorit cu actrita Ana Szeles, nascuta in 1942 la Oradea, cu care l-a avut pe cel de-al doilea fiu, pe Daniel. In 1985 Ana Szeles a cerut si a obtinut divortul, apoi s-a mutat impreuna cu fiul in Ungaria. Florin Piersic s-a recasatorit in 1993 cu Anna Torok, o clujeanca cu care avea o relatie de sapte ani, scrie Adevarul.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img