joi, 28 martie, 2024

Foloseste usturoiul pe post de medicament.Ce se intampla daca pui un catel de usturoi pe gingie

Distribuie:

Publicat:

Usturoiul este bun nu numai in mancare, ci si pe post de medicament. Dar intrebuintarile usturoiului nu se opresc aici. Iata alte cateva moduri ingenioase de a-l folosi:

1.Impotriva cosurilor

Usturoiul este un ingredient des folosit la prepararea mastilor cosmetice si a lotiunilor faciale din comert. Sucul de usturoi sustine vindecarea acneei, si poate fi aplicat direct pe zonele afectate.

2.Pentru vindecarea infectiilor fungice

Usturoiul are proprietati antifungice puternice. Pentru vindecarea micozelor pielii, poti sa-l folosesti fie pentru spalaturi locale, fie pe post de unguent. Pentru spalaturi locale, adauga 10 catei de usturoi la un litru de apa calda. Ca sa obtii un unguent eficient, amesteca usturoi maruntit si zdrobit bine cu ulei de masline in raport de 1:1.

3.Remediu pentru durerile de dinti

Asaza un catel de usturoi intre gingie si mucoasa bucala in dreptul dintelui dureros, iar durerea va ceda rapid!

4.Eliminarea aschiilor intrate sub piele

Aschiile de sub piele ies mai usor daca aplici pe zona afectata putin usturoi zdrobit sau maruntit fin si te infasori cu un bandaj steril. Poti indeparta pansamentul dupa o ora.

5.Repararea geamurilor crapate

Freaca suc de usturoi peste fisurile geamurilor pentru a preveni extinderea acestora.

6.Tratarea racelilor, virozelor, si intarirea sistemului imunitar

In medicina chineza se foloseste usturoi alb pentru intarirea, tonifierea si regenerarea intregului corp. Dimineata la trezire, tine in gura un catel de usturoi cat mai mult timp. Nu trebuie nici mestecat, nici inghitit, ci supt. Nutrientii din usturoi se amesteca cu saliva, de la nivelul limbii fiind rapid absorbiti in sange si in vasele limfatice. In plus, usturoiul intareste sanatatea bucala si opreste sangerarile gingivale. Tine usturoiul in gura cat rezisti, apoi scuipa-l si spala-te pe dinti in mod obisnuit. Daca mirosul persista, mesteca un bob de cafea sau o frunza de patrunjel si bea cateva inghitituri de lapte. Sursa: a1.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img