vineri, 19 aprilie, 2024

Ford Motor a intocmit un parteneriat cu producatorul de roboti bipezi Agility Robotics pentru construirea unei flote de camioane autonome

Distribuie:

Publicat:

Ford Motor a anunțat, miercuri, un parteneriat cu producătorul de roboţi bipezi Agility Robotics, în vederea proiectării unei flote de camioane autonome pentru transportul de mărfuri, care vor livra colete la locuinţele oamenilor, transmite Reuters, relatează Mediafax.

Ford se orientează spre dezvoltarea unor vehicule autonome care ar putea fi preluate de companii precum Domino's Pizza, Lyft sau Target.

Robotul biped al Agility Robotics, Digit, a fost lansat de către Ford anul trecut, compania declarând că lucrează la dezvoltarea celui mai bun mod de a integra robotul în viitoarele camioane autonome. Digit este capabil să ridice pachete care cântăresc până la 40 de kilograme, poate să urce sau să coboare scări și să se deplaseze pe terenuri neuniforme, menținându-și echilibrul inclusiv în cazul unor lovituri, susține Ford.

După ce Ford a cumpărat, în 2017, Argo AI, un start-up bazat pe conducere autonomă din Pittsburgh, compania și-a propus să furnizeze servicii autonome pentru o gamă mai largă de parteneri, care la rândul lor ar oferi servicii clienților lor sub numele mărcii Ford. Cu toate acestea, costurile de dezvoltare ale vehiculelor autonome au crescut exponențial în ultimii ani, fapt ce a determinat dezvoltatorii de automobile să caute alianțe și investitori externi. Recent, Ford a dezvăluit că se află în discuții cu firma germană Wolkswagen, în vederea dezvoltării unei serii de vehicule comerciale, ulterior adăugând și mașinile electrice și autonome în plan, ca parte a unei alianțe menite să salveze miliarde, în materie de costuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img