joi, 28 martie, 2024

Fostii detinuti politic, dupa consultari: I-am cerut lui Iohannis revocarea lui Lazar. A spus ca o sa vada

Distribuie:

Publicat:

Cei doi foști deținuți politic care au participat, vineri, la consultările de la Palatul Cotroceni pe tema justiției, au spus după discuția cu Klaus Iohannis că i-au cerut șefului statului să semneze decretul de revocare din funcție a lui Augustin Lazăr.

Ioan Muntean:

In 1980 am fost condamnat la 8 ani de temnita grea, am fost depus la Aiud. Comandantul penitenciarului cu cei de acolo au bagat cu regim restrictiv. Din acest pluton facea parte si Augustin Lazar, actualul procuror sef al Romaniei. El m-a amanat de doua ori si cand am spus ca sunt nevinovat a dat ordin la plutonierul major sa imi dea 10 zile de izolare ca am calomniat organele puterii de stat.

Am cerut dlui presedinte sa semneze decretul ca sa il revoce din functie si mi-a spus ca o sa vada.

Marin Iancu

Am fost detinut politic 10 ani. Mi s-a amanat de patru ori liberarea.

Va dau caracterizarile pe care mi le-au facut cei de la penitenciar unde nu am fost sanctionat, dar la sfarsit mi-au scris timp insuficient penru reeducare. In legatura cu Lazar nu am stiut cine este procurorul, nu am fost curios, ma interesa sa fiu liber, cand am vazut la TV ca a prezentat Antena 3 lista cu detinutii politici de la Aiud.

Acest om lipsit de cultul umanitatii putea macar sa stea de vorba cu mine ca aveam copii, nevasta, nimic, am facut acolo inca 4 ani de zile lipsit de libertate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img