joi, 28 martie, 2024

Fostul director al OTV, in arest la domiciliu

Distribuie:

Publicat:

Directorul publicatiei “Atac de Buzau”, Florin Paraschivescu, si Doru Iuga, retinuti pentru santaj, au fost plasati in arest la domiciliu printr-o hotarare a Judecatoriei Buzau, in timp ce sotia lui Paraschivescu, Oana Galanton, a fost pusa sub control judiciar, decizia putand fi contestata.

Cei trei au fost dusi, sambata, in jurul orei 18.00, la Judecatoria Buzau, fiind prezentati in fata judecatorului de drepturi si libertati pe rand, astfel ca decizia a fost luata in cursul serii.

Astfel, Florin Paraschivescu si Doru Iuga au fost plasati in arest la domiciliu, in timp ce Oana Galanton a fost pusa sub control judiciar.

Decizia instantei poate fi contestata in termen de 48 de ore.

Directorul publicatiei “Atac de Buzau”, Florin Paraschivescu, sotia acestuia, si fostul director al postului OTV Doru Iuga, redactor al saptamanalului buzoian, au fost retinuti, vineri seara, pentru santaj, fiind suspectati ca au cerut bani unor oameni de afaceri si primari pentru a nu publica materiale despre ei.

Sambata, Politia Judeteana Buzau anunta, printr-un comunicat de presa, ca politistii institutiei si cei de la Politia Judeteana Arges au facut, vineri, cinci perchezitii in municipiile Buzau, Bucuresti si Pitesti, la locuintele a trei persoane, doi barbati si o femeie, banuite de comiterea infractiunii de santaj.

Din locuintele perchezitionate au fost ridicate terminale de telefonie mobila cu cartele SIM, laptop-uri, unitati centrale si inscrisuri cu valoare probanta in cauza, arata sursa citata.

Conform aceleiasi surse, tot vineri femeia a fost prinsa in flagrant dupa ce a primit 500 de lei de la un barbat pe care este suspectata ca l-a santajat.

“Cei trei sunt banuiti ca, incepand din vara anului 2014, ar fi amenintat barbatul santajat cu publicarea unor informatii defaimatoare, daca acesta nu accepta remiterea a 1.000 lei/lunar, sub forma platii unui contract. De asemenea, acestia sunt banuiti ca, in cursul lunii septembrie 2014, tot prin amenintarea cu publicarea unor informatii defaimatoare, i-ar fi solicitat unei alte persoane remiterea a diferite sume de bani, a unui autoturism, precum si obtinerea de foloase personale”, se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, din 2014 pana in prezent, cei trei sunt banuiti ca ar fi santajat alte sase persoane din judetul Buzau, prin aceeasi metoda.

Dupa administrarea probatoriului, au fost retinuti pentru 24 ore cei doi barbati, de 32 si 33 de ani, si femeia, de 28 de ani, pentru santaj, ei fiind prezentati, sambata, instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Politia Judeteana Buzau continua cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale in cauza, se mai arata in comunicat.

Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau.

Conform purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau, procurorul Cecilia Iana, in acest caz exista in prezent cinci plangeri la dosar si cinci parti vatamate, dar cercetarile continua.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, flagrantul in urma caruia Oana Galanton a fost retinuta s-a realizat in municipiul Buzau, iar cel de la care femeia de 28 de ani a incasat suma de 500 de lei este primarul comunei Posta Calnau din judetul Buzau, Sorin Munteanu, care ar fi trebuit sa plateasca lunar suma de 1.000 de lei

Conform acelorasi surse, cel de la care cei trei suspecti ar fi cerut bani si bunuri, inclusiv o masina, este fostul deputat PSD de Buzau Marian Ghiveciu.

Ghiveciu declara, sambata, ca a fost sunat de foarte multe ori de cei de la “Atac de Buzau”, care i-au cerut importante sume de bani si bunuri, in final fostul parlamentar depunand plangere la Politie imptriva celor trei.

“Eu stiam de activitatea lor, ca santajeaza primari si oameni de afaceri, mi-am vazut de treaba mea, imi pare rau insa ca nu s-a luat atitudine pana acum impotriva acestor indivizi care fac rau breslei jurnalistilor. Publicau materiale pornografice, articole defaimatoare e putin spus, nu stiu daca in Romania mai exista asa ceva, nu stiu cum au fost tolerati. M-au sunat de mai multe ori, dar nu am dat niciodata curs discutiilor, au cerut de toate, dar eu le-am spus ca pot scrie orice”, declara Marian Ghiveciu.

Fostul parlamentar adauga ca, intr-o zi, Paraschivescu, Galanton si Doru Iuga l-au sunat de peste 40 de ori, incercand sa-l determine sa le dea bani.

“Nu pot califica ce au facut, astfel ca in cele din urma am depus plangere. Intr-o singura zi m-au sunat de peste 40 de ori, pana la urma mi-am inchis telefonul. Erau foarte agasanti, agresivi la un moment dat, insistenti. Cred ca jurnalistii ar trebui sa faca front comun sa indeparteze specimenele de acest gen din randul lor. Cei trei indivizi asa procedau cu primarii, cu oamenii de afaceri, sunau, mergeau in localitati unde erau sarbatori ale comunelor, acolo Doru Iuga consuma alcool si facea scandal. Niciodata in «Atac de Buzau» nu au aparut cei certati cu legea, pentru ca ei au platit. Au aparut doar cei care nu au cedat santajului”, spunea Marian Ghiveciu.

El adauga ca primarii PSD din Buzau ajunsesera sa i se planga personal, pe vremea cand avea functie in partid, dar si la sedintele PSD ca erau agresati de cei de la “Atac de Buzau”. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img