vineri, 19 aprilie, 2024

Fostul prefect al judetului Vaslui, Ioan Zaharia, acuzat de abuz in serviciu

Distribuie:

Publicat:

Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva fostului prefect al judetului Vaslui, Ioan Zaharia, acuzat de abuz in serviciu, acesta declarand ca a fost chemat la DNA Iasi, unde a fost instiintat in acest sens.

‘Nu am stat in sediul DNA decat cateva minute (miercuri n.red.) Mi s-a adus la cunostinta inceperea urmaririi penale pentru infractiune de abuz in serviciu. Am primit un dosar pe care urmeaza sa-l studiez si probabil, voi fi chemat la audieri. Eu astept ca ancheta sa-si urmeze cursul si justitia sa-si faca datoria, nu ma simt cu nimic vinovat’, a declarat prefectul Ioan Zaharia.

Procurorii DNA investigheaza felul in care, in perioada 2005 – 2006, mai multi vasluieni, in calitate de mostenitori, au fost pusi in posesie intr-o zona din municipiul Husi, cultivata cu vita-de-vie si constransi, ulterior, sa vanda terenurile la preturi foarte mici catre o societate comerciala din domeniul vinificatiei din judetul Vrancea.

Potrivit unor surse judiciare, tranzactiile ar fi fost coordonate de fostii subprefecti din acea perioada, Sergiu Marian si Doru Catalin Cupsan, cu sprijinul conducerii Primariei Husi si al conducerii Oficiului Judetean de Cadastru, fostul prefect avand la acel moment calitatea de presedinte al comisiei judetene de fond funciar.

In luna martie a acestui an, in acelasi dosar au mai fost audiati fostul primar al municipiului Husi, Tudor Stafie, alti doi functionari din primarie si edili ai unor comune din vecinatatea Husului, care ar fi ajutat la identificarea unor mostenitori ce urmau sa fie pusi in posesie, carora le transmiteau ca nu exista suprafete disponibile in comunele respective, astfel incat acestia sa primeasca, in compensatie, terenuri in zona viilor din Husi.

Ioan Zaharia a detinut functia de prefect al judetului Vaslui, in perioada 2005 – 2008.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img