joi, 28 martie, 2024

Fostul sef al Politiei Romane, Liviu Popa, s-a ascuns in Masonerie, de frica dosarelor

Distribuie:

Publicat:

Caz halucinant in Justitia din Romania. Fostul sef al Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, si judecatorul Ovidiu Daniel Galea sunt acuzati de fals in declaratii in forma continuata, pentru ca nu au facut cunoscuta apartenenta la Masonerie, scrie Adevarul.ro.

Conform procurorilor DNA, dosarul contine interceptari si marturii ale unor masoni, iar scopul acestora de a adera la celebra organizatie a fost pentru a obtine protectie la nivel inalt. 

Potrivit procurorilor, Liviu Popa s-a inscris in Asociatia Marea Loja Nationala din Romania in 2007, iar in 2009 a dobandit gradul de „Maestru Mason” in cadrul Asociatiei Marea Loja Nationala din Romania. 
Anchetatorii mai spun ca Liviu Popa, dar si omul de afaceri Ioan Mintas au fost cei care l-au recomandat pe judecatorul Ovidu Daniel Galea pentru ca acesta sa poata intra in masonerie, lucru care s-a fi intamplat in anul 2014. 

Atat fostul sef al Politiei Romane, cat si judecatorul Ovidiu Daniel Galea de la Tribunalul Bihor nu si-au precizat niciodata apartenenta la Masoneria in declaratiile de interese pe care acestia le-au depus de-a lungul timpului, motiv pentru care au fost trimisi in judecata de procurori pentru fals in declaratii. Calitatea de membru mason a fostului sef al Politiei Romane, Liviu Popa, este dovedita prin mai multe interceptari din perioada 2015 -2016.

Interceptarile care dovedesc apartenenta la masonerie

Angajata MLNR: Buna ziua! Rodica D. sunt, de la Marea Loja. Deranjez? 

Liviu Popa: Sarut mana! Va rog! 

Angajata MLNR: V-am sunat sa va rog sa-mi trimiteti un borderou cu, cu… fratii pentru care s-a platit templu’. 

Liviu Popa: Bine! Sarut mana! 

Sursa: adevarul.ro

Intr-o alta interceptare, din septembrie 2015, chestorul Liviu Popa este contactat de un alt mason.

Dovada apartenentei lui Liviu Popa la masonerie

Mason: No, hai sa-ti spun repede, a…noi avem un mail, (…) de la Marele Secretar al MLNR, in care, a…ne trimite un mail trimis lor de catre un pachistanez care sta in Oradea, care ii in ceva loja de-a lor, care ataseaza vreo cinci poze cu pasaportul masonic vizat si asa mai daparte, prin care el isi exprima dorinta de a cunoaste adresa si orarul nostru, deci cum lucram noi aicea.

Liviu Popa: Da!

Mason: (…) Daci zicea, ba, vorbeste prima data cu Liviu, vezi daca, no, te intalnesti cu el in oras, daca zice Liviu, si daca ii ok, cand o sa avem tinuta si Venerabilu′ decide sa il accepte, sa il invitam, totu-i ok.

Liviu Popa: Da, da! 

Mason: Dar… io am zis ca … 

Liviu Popa: Da-i datele tale de contact, te rog, ca…(neinteligibil) 

Mason: Deci (neinteligibil) 

Liviu Popa: …imputernicesc pe tine sa, sa mergi cu el sa il evaluezi un pic. Mason: OK! Bun! Bun! 

Sursa: adevarul.ro

Din rechizitoriul procurorii DNA reiese cei doi au vrut sa se integreze in masonerie cu scopul de a obtine protectia acestora si in acelasi timp de a-si disimula postura infractionala, deoarece atat Liviu Popa cat si judecatorul Daniel Galea sunt cercetati penal si pentru alte fapte penale. 

Fostul chestor de politie pentru fapte de coruptie, iar judecatorul pentru infractiuni in legatura cu serviciul. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img