joi, 18 aprilie, 2024

Friptura de miel, pentru aceste Sarbatori. Cu reteta aceasta sigur vei fi apreciata

Distribuie:

Publicat:

Friptura de miel, in functie de cum este preparata, poate fi un real succes si sa surprinda orice invitat pretentios.
Ingrediente reteta friptura miel
pulpa de miel – 2 kilograme
usturoi verde – 1 legatura
Lamai – 2
mustar – 4 linguri
ulei de masline
oregano
rozmarin
sare
piper

Moduri diferite de coacere
Pentru a o prepara, portionezi pulpa si o masezi cu zeama de lamaie. Amesteci mustarul cu ulei de masline, sare, piper si cu acest sos ungi bucatile de carne pe care le pui apoi in tava de aragaz pentru o ora, cel mult. Dupa 50 de minute e bine sa verifici carnea.

O alta varianta de a gati carnea este sa pui gratarul de cuptor, iar sub gratar tava cuptorului. Cuptorul se preincalzeste, apoi se pune tava, iar carnea se aseaza pe gratar, pentru a nu se lipi, arde.

Puteti servi carnea cu cartofi. Aveti nevoie de 1,5 kg pe care-i fierbeti 10 minute, ii scurgeti bine de apa si-i puneti in tava de sub carne. Adaugati un amestec de rozmarin, usturoi, coaja de la o lamaie si ulei de masline.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img