marți, 23 aprilie, 2024

Fructul care intarzie procesul de imbatranire

Distribuie:

Publicat:

Pe vremea Reginei Victoria, nicio masa nu era considerata completa daca nu era insotita de o piersica proaspata impaturita intr-un servetel de bumbac. In ceea ce-l priveste pe Columb, se spune ca el insusi ar fi adus fructul in America. De ce erau atat de indragite piersicile din cele mai vechi timpuri si ce beneficii au asupra sanatatii aflati in randurile urmatoare.

Potrivit specialistilor, piersicile contin nu mai putin de zece vitamine: A, C, E si K si alte sase tipuri de vitamina B, precum si multe fibre si carbohidrati. De aceea, aceste fructe ajuta la prevenirea si la tratarea constipatiei, la mentinerea in cote normale a colesterolului, la prevenirea aparitiei cancerului de colon si a altor afectiuni la nivelul colonului, noteaza taifasuri.ro. Tot piersicile sunt o sursa importanta de antioxidanti care ajuta la combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi. Pe de alta parte, parfumatele fructe incetinesc procesul de imbatranire, previn instalarea bolilor cronice cum ar fi cancerul si scad riscul aparitiei bolilor de inima.

Din ce in ce mai multi medici nutritionisti recomanda piersicile in dieta datorita continutului scazut de calorii, sustinand ca fructele sunt de un real ajutor la prevenirea obezitatii, una dintre cauzele majore ale aparitiei diabetului. Aparatul urinar beneficiaza si el de pe urma tratamentelor cu piersici, deoarece acestea au un excelent caracter diuretic. Se pot vindeca astfel calculii vezicali, cistita, colicile nefritice, colicile renale, disfunctiile renale si hematuria (prezenta anormala a sangelui in urina). Tot piersicile sunt excelente in anemie, astenie, avitaminoza, boli neurologice, boli de ochi, impotenta, imbatranire prematura, imunitate scazuta, nervozitate, stari de agitatie si surditate.

Fructele se consuma fie in stare proaspata, fie sub forma de compoturi, gem, dulceata, marmelada sau sucuri. Frunzele piersicilor se folosesc ca purgativ. Se fierb doua lingurite cu frunze timp de cinci minute in 250 ml apa, apoi se strecoara. Se consuma doua-trei cani pe zi la nevoie. De asemenea, frunzele uscate sunt foarte utile si in cazul nefritelor, constipatiei si gutei. In caz de nervozitate se pun la macerat, timp de 12 ore, 100 g flori proaspete intr-un litru de apa, apoi se fierb la foc mic timp de o jumatate de ora. Ulterior, se strecoara, apoi se pune o cantitate egala de zahar si se lasa sa fiarba pana se transforma in sirop. Se consuma o lingurita dimineata si una seara. Tratamentul este foarte bun si pentru cei mici. In cazul acneei se maseaza fata cu fructul proaspat, apoi se lasa zeama pe piele timp de zece minute si se clateste cu apa calduta. Frunzele crude sunt utile in cancerul de piele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img