sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Fructul de toamna recomandat pentru un corp sanatos

Distribuie:

Publicat:

Consumul gutuilor poate aduce o serie de beneficii sanatatii lucru datorat continutului bogat in substante minerale cum ar fi magneziul, fierul sau potasiul, dar si cantitati mici de cupru si zinc.

Gutuile au un nivel ridicat de vitamina A si C, precum si concentratii ceva mai mici de vitamina E. De asemenea, vitaminele care apartin complexului de B-uri (B1, B2, B3, B6  B9) se gasesc in acest tip de fruct. In medicina alternativa, gutuia este utilizata pentru a trata mai multe probleme de sanatate. Printre beneficiile acestor fructe putem aminti:

1.Neutralizeaza grasimile

Persoanelor aflate in lupta impotriva kilogramelor in plus sau care doresc sa tina o cura de slabire pot consuma gutui deoarece acestea contin apa, acizi organici, pectine, protide, taninuri, vitamine si minerale necesare pe durata unui regim alimentar. Insa, calitatea prin faptul ca sunt fructe acide, acestea actioneaza foarte bine in procesul de neutralizare a grasimilor.

2.Stimuleaza functiile hepatice

In afectiunile ficatului si ale pancreasului, leacurile din gutui se numara printre cei mai buni aliati oferiti de farmacia naturii. Usoara aciditate a fructelor, dar si substantele cu efect antioxidant stimuleaza functiile hepatice si imunitatea.

3.Infrumuseteaza tenul

Substantele pe care le contine gutuia, (vitaminele B1, B2, C, carotina,aminoacizii, uleiurile eterice ii minerale) netezesc ridurile si hidrateaza tenul. Din acest motiv, aceste fructe pot fi atat consumate, precum si folosite sub forma de creme.

4.Bune pentru igiena orala

Pulpa fructului poate fi folosita pentru frecarea dintilor, in locul periutei. Ulterior, se clateste gura cu suc de gutuie. In plus fata de acest beneficiu, gargara cu suc de gutuie ajuta in tratamentul unor afectiuni bucale, cum sunt aftele si gingivitele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img