vineri, 19 aprilie, 2024

Fumatorii care incalca legea vor putea fi reclamati la o linie telefonica speciala

Distribuie:

Publicat:

Parlamentarii vor sa-i puna la zid pe fumatori. Incepand cu 16 martie nu vor mai avea voie sa fumeze in niciun restaurant, ar putea fi parati imediat cum incalca legea. Practic, toti cei care vor incerca sa fenteze ordinul parlamentarilor vor putea fi reclamati cu ajutorul unei linii telefonice speciale. Ideea care pare sa prinda contur a fost lansata chiar de Aurelia Cristea, cea care a initaiat proiectul.

Initiatoarea isi doreste ca aceasta lege sa fie cat mai bine inteleasa si cat mai bine acceptata.

”Legea a fost votata de Parlamentul Romaniei, contestata la Curtea Constitutionala, Curtea Constitutionala s-a pronuntat in sensul ca aceasta lege nu incalca nici un drept si nu este discriminatorie, iar presedintele Romaniei a promulgat-o, astfel incat din 16 martie va intra in vigoare”, a declarat Aurelia Cristea.

112, numarul de la Protectia Consumatorului sau o linie telefonica speciala. Acestea sunt cele trei variante la care se gandesc autoritatile, care vor sa puna la dispozitia cetatenilor un hotline unde pot fi reclamati cei care incalca legea antifumat.

Acestia vor putea fi reclamati inclusiv la Politie.

De la jumatatea lunii martie, fumatul in spatiile publice inchise, de la locul de munca, la locurile de joaca pentru copii, inclusiv cele din parc, in scoli, spitale si in cele destinate protectiei copilului va fi interzis.

Interdictia se aplica si in mijloacele de transport in comun. Fac exceptie celulele pentru detinuti din penitenciarele de maxima siguranta.

Legea interzice si vanzarea produselor din tutun in spitale, scoli de stat si private, precum si vanzarea la bucata a tigaretelor.

Autoritatile urmeaza sa stabileasca inclusiv un ghid de aplicare a legii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img