vineri, 29 martie, 2024

Furt de 6.000 de lei la STANILESTI.Victima este un batran de 81 de ani

Distribuie:

Publicat:

Un tanar, de 25 ani, din comuna Stanilesti a fost retinut de politisti fiind banuit de comiterea infractiunilor de furt. Acesta va fi prezentat la unitatea de parchet cu propunerea de arestare preventiva.
   
    Politistii Sectiei de Politie Rurala 4 Husi l-au retinut pentru 24 ore pe          G. Mihaita, de 25 ani, din comuna Stanilesti, banuit de comiterea infractiunilor de furt calificat, victima fiind un batran, de 81 ani, din aceeasi localitate.

    Din cercetarile efectuate de politisti s-a stabilit faptul ca in cursul acestei luni, tanarul a imprumutat  bani de la partea vatamata, moment in care a observat unde batranul tine economiile. Ulterior, cei doi s-au inteles ca in cuantumul sumei tanarul sa-l ajute pe batran la treburile gospodaresti.

    Profitand de neatentia batranului, tanarul a patruns, in doua zile diferite,   intr-o anexa a locuinte si a sustras in total suma de 6.000 lei. Dupa comiterea faptei tanarul a cheltuit o parte din bani. Suma de 4.000 lei a fost recuperata de politisti si restituita persoanei vatamate.

     Politistii i-au probat activitatea infractionala lui G. Mihaita, iar astazi acesta urmeaza sa fie prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Husi cu propunerea de arestare preventiva.
   
Pentru a preveni furturile din locuinte, POLITIA ROMANA VA RECOMANDA:

• La plecarea de la domiciliu, inchideti bine toate caile de acces in locuinta! Pastrati cheia in permanenta asupra dumneavoastra! NU lasati cheia sub pres!
• In cazul in care ati pierdut o cheie, inlocuiti imediat incuietoarea sau lacatul! Acest lucru este recomandat si in cazurile de schimb de locuinta.
• Montati incuietori rezistente, care au sistemul de prindere in interior la toate caile de acces!

• Nu faceti publica plecarea dumneavoastra de la domiciliu!
• Nu tineti sume mari de bani si bijuterii in casa, neasigurate!
• Notati seriile aparaturii electronice detinute, astfel incat sa puteti sprijini Politia in vederea recuperarii acestora in cazul furtului!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img