vineri, 19 aprilie, 2024

Gabriel Trifu, noul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Fostul jucător de tenis Gabriel Trifu a fost numit în funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României, în timp ce Andrei Mlendea a fost instalat antrenor, informează, marţi, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

"Comitetul Director al FRT, după discuţii cu toţi componenţii lotului naţional, a decis numirea fostului jucător Gabriel Trifu în funcţia de căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a României. Acesta va fi ajutat de Andrei Mlendea, noul antrenor al echipei României", se arată pe site-ul citat.

Gabriel Trifu îl înlocuieşte pe Andrei Pavel, cel care a ocupat funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României până la finalul întâlnirii cu Israel din luna octombrie a anului trecut.

În vârstă de 42 de ani, Trifu a jucat timp de nouă ani pentru echipa României în 15 întâlniri, fiind unul dintre jucătorii de bază ai echipei de dublu. Printre cele mai importante rezultate obţinute de el, alături de Andrei Pavel, sunt victoriile din 1997, când cei doi au trecut cu 3-0 de ruşii Evgheni Kafelnikov (fost nr. 1 ATP) şi Andrei Olhovski, într-un meci din primul tur al Grupei Mondiale, şi din 2002, în Slovacia, tot în primul tur al Grupei Mondiale, când s-au impus cu 3-2 în faţa perechii Karol Beck/Dominik Hrbaty.

Următorul meci al echipei masculine a României se va disputa în perioada 3-4 februarie, la Piatra Neamţ, cu Luxemburg, în primul tur al Grupei II, Zona Europa/Africa a Cupei Davis.
AGERPRES 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img