sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Gabriela Firea, Viorica Dancila si Rovana Plumb, trio gastronomic. Au preparat coltunasi pentru chinezi – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, premierul Viorica Dancila si ministrul Rovana Plumb au participat de Ziua Internationala a Femeii la un eveniment organizat de Ambasada Chinei in Romania. Printre altele, cele trei reprezentante ale PSD au participat la pregatirea unor preparate traditionale chinezesti: coltunasi si pachetele de primavara.

„La inceputul lunii martie, orasul Bucuresti e plin de farmecele primaverii. In ziua de 8 martie 2018, la invitatia domnului Xu Feihong, ambasadorul Chinei in Romania si a sotiei sale, doamna Tan Yuxiu, E. S. doamna Viorica Dancila, Prim-Ministrul Romaniei si Presedinta Organizatiei de Femei a Partidului Social Democrat, a participat, impreuna cu unele doamne ministri si peste treizeci de reprezentante OFSD, la evenimentul de sarbatorire a Zilei Internationale a Femeii organizat de clubul de femei al Ambasadei Chinei”, relateaza organizatorii evenimentului de joi.

Tot din comunicatul Ambasadei Chinei aflam ca premierul Viorica Dancila „a urat «surorilor chinezoaice» sarbatori fericite cu prilejul Zilei Internationale a Femei, poreclita «Ziua Zanelor» in China, si a apreciat eforturile din partea ambelor parti pentru promovarea egalitatii de sanse”. De asemenea, prim-ministrul PSD „a vorbit despre baza solida si potentialul urias ale prieteniei si cooperarii chino-romane, spunand ca Guvernul Romaniei si Organizatia Femeilor Social-Democrate sunt dispuse sa intensifice schimburile si cooperarea cu Guvernul Chinei si, respectiv, Federatia Femeilor din Intreaga China, sa aduca contributie dezvoltarii durabile si sanatoase a relatiilor chino-romane, pentru ca visul comun de colaborare a ambelor parti sa devina realitate”.

Participantii la evenimentul organizat de Ambasada Chinei la Bucuresti au cantat imnurile nationale ale Chinei si Romaniei, au asistat la o parada de cheongsam (rochie traditionala chineza) si au participat la pregatirea unor preparate traditionale din bucataria chinezeasca.

Poze de la eveniment, inclusiv cu pregatirea coltunasilor si pachetelelor de primavara, a postat pe contul sau de Facebook primarul Capitalei, Gabrielan Firea. Pozele au fost insotite de urmatorul comentariu: „O seara deosebita, organizata de Ambasada Chinei, de 8 Martie. Ne-am testat priceperea si in intonarea imnului national dar si in arta culinara. Nu e rusinos sa fii bun la bucatarie”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img