vineri, 29 martie, 2024

Gafa de proportii la Sfantu Gheorghe! Pregatiti de celebrarea zilei de 15 martie, maghiarimea a arborat steagul Italiei

Distribuie:

Publicat:

Marti au inceput sa fie amplasate pe stalpii din centrul orasului zeci de steaguri uriase care sa marcheze Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Doar ca steagurile nu sunt ale Ungariei, ci ale Italiei, atat ca pozitionare a culorilor, cat si ca nuante.

Lasam fotografiile de mai jos sa vorbeasca de la sine:

 

Prefectura Covasna a somat conducerea Primariei Sfantu Gheorghe sa sa arboreze si drapelul Romaniei langa steagurile rosu-alb-verde, cu care a pavoazat strazile din municipiu in cinstea Zilei maghiarilor de pretutindeni, sarbatorita pe 15 martie. Conducerea Prefecturii Covasna mentioneaza, intr-un comunicat de presa remis marti AGERPRES, ca, potrivit legii, drapelele altor state pot fi arborate pe teritoriul Romaniei numai impreuna cu drapelul national.

“Ca urmare a arborarii, in data de 13.03.2018, a mai multor drapele ale Ungariei in centrul municipiului Sfantu-Gheorghe, Institutia Prefectului Judetul Covasna a transmis o somatie Primarului municipiului Sfantu Gheorghe, prin care s-a solicitat respectarea prevederilor Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei de catre autoritatile si institutiile publice. Potrivit art.7 din Legea nr.75/1994, drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul Romaniei numai impreuna cu drapelul national si numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivitati si reuniuni internationale, pe cladiri oficiale si in locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi”, se arata in comunicat. Din pacate, prefectura din judetul Covasna nu a sesizat ca nu poate fi vorba de vreun steag al Ungariei…

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img