joi, 28 martie, 2024

Gafa in CODUL FISCAL. O prevedere abrogata este inca acolo

Distribuie:

Publicat:

Normele Codului Fiscal conțin o prevedere referitoare la bacșiș, deși acesta a fost abrogat încă din vara anului trecut, după ce s-a dovedit imposibil de aplicat în practică, scrie profit.ro.

În normele Codului fiscal, Hotărârea de Guvern nr. 1 din 2016 se află prevederi referitoare la impozitarea bacșișului. Astfel, la capitolul venituri din alte surse, la punctul 34 se arată că în această categorie (a veniturilor din alte surse n.r.) se includ veniturile obținute de persoanele fizice sub forma bacșișului, potrivit prevederilor legale.scrie stiripesurse.ro

Însă, prevederile privind bacșișul au fost abrogate prin Legea nr. 186 din 2015, care a intrat în vigoare pe 9 iulie 2015. Deși legea este în vigoare de opt luni, normele de aplicare ale Codului fiscal, scrise în toamnă și aprobate de guvern pe 30 decembrie 2015, au menținut, în mod eronat, referiri la bacșiș.

Potrivit unor surse din ministerul de Finanțe, aceste prevederi vor fi eliminate, în perioada următoare, când vor fi aduse și alte modificări normelor Codului fiscal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img