vineri, 29 martie, 2024

Germania este pe punctul de a legaliza consumul de cannabis

Distribuie:

Publicat:

Germania este pe punctul de a legaliza consumul de cannabis in scopuri medicinale incepand cu anul viitor, a declarat marti ministrul sanatatii.

“Scopul nostru este ca pacientii grav bolnavi sa fie tratati in cel mai bun mod posibil”, a declarat Hermann Groehe, care va prezenta miercuri un proiect de lege la cabinetul german.

Proiectul de lege vine dupa ce in mai multe parti ale lumii consumul de cannabis si marijuana medicinale castiga popularitate pentru a usura suferinta de cancer, glaucom, HIV sau SIDA, hepatita C, boala Parkinson si alte afectiuni grave.

Cu toate acestea, problema utilizarii in scopuri recreative si medicale de cannabis este controversata in multe tari, pentru ca exista temeri privind criminalitatea legata la abuzul de droguri si de dependenta.

Ministrul Groehe a recunoscut ca un eventual consum de cannabis “nu este o substanta inofensiva” si a subliniat faptul ca acest consum ar trebui sa fie disponibil la farmacii numai pe baza de reteta.

Pana se vor stabilite plantatii special supravegheate pentru a cultiva cannabis, Germania va importa “marijuana medicala”, a adaugat ministrul.

“Este probabil ca legea sa intre in vigoare in primavara anului 2017”, a declarat Groehe, conform cotidianului german Die Welt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img