vineri, 19 aprilie, 2024

Germania si Franta sunt primele semifinaliste ale Campionatului Mondial de handbal masculin

Distribuie:

Publicat:

Germania şi Franţa s-au calificat în semifinalele Campionatului Mondial de handbal masculin.

Ambele s-au acces în Final Four din grupa principală de la Koln, după ce gazdele au învins Croaţia cu 22-21. Celelalte două semifinaliste se vor cunoaşte după partida Danemarca – Suedia, programată miercuri, 23 ianuarie, de la ora 21:30

Croaţia a intrat în grupa principală cu maximum de puncte, însă acum este la un pas să rateze şi calificarea la Jocurile Olimpice. Trupa lui Lino Cervar a cedat surprinzător în faţa Braziliei cu 26-29, astfel că în faţa Germaniei a evoluat cu cuţitul la os. Mai mult, nici nu a mai putut conta pe Luka Cindric, accidentat.

Chiar şi în aceste condiţii, Croaţia a dat o replică foarte bună gazdelor. A avut iniţiativa în primele 15-20 de minute, iar pe finalul jocului a reuşit să revină dintr-o situaţie dificilă, de la 15-18, preluând din nou conducerea la 19-18 în minutul 54. Finalul s-a jucat într-o atmosferă irespirabilă pentru oaspeţi, care au acuzat probabil şi oboseala după două jocuri intense susţinute la interval de 24 de ore. În schimb, Germania s-a odihnit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img