marți, 16 aprilie, 2024

Gest simbolic la mijlocul podului rutier Albita-Leuseni-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Martisorul, micul obiect prins intr-un snur alb cu rosu, este oferit persoanelor apropiate, pe 1 Martie, ca vestitor al sosirii primaverii, primind in ultimii ani semnificatii diverse: de la podoaba aducatoare de noroc, la simbol al renasterii naturii.

Traditia la noi, spune ca, in general, femeile si fetele primesc martisoare si le poarta pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primaverii. Impreuna cu martisorul se ofera adesea si flori timpurii de primavara. In Moldova insa, obiceiul este ca fetele sa daruiasca martisoare baietilor.

“In spiritul bunei cooperari pe care Politia de Frontiera Romana o are cu Politia de Frontiera din R. Moldova, anul acesta, la 1 Martie, in premiera, la mijlocul podului rutier Albita-Leuseni, reprezentanti ai celor doua autoritati de frontiera s-au intalnit pentru a saluta impreuna venirea primaverii si a – si oferi simbolic un martisor. In ciuda cerului innorat si a vantului puternic, momentul a fost unul inedit, plin de tinerete, prospetime si caldura, producand emotii vii si zambete calde de ambele parti ale raului Prut.

Sa nu uitam ca anotimpurile vin si trec, insa  fiecare om pastreaza in sufletul sau un anotimp…

Sa incercam sa pastram vesnic in sufletul nostru PRIMAVARA!”a declarat Irina MIRICA ,purtator de cuvant al S.T.P.F. Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img