vineri, 29 martie, 2024

Giuseppe Conte, despre imigranti si Venezuela: Este o problema de ipocrizie in Europa

Distribuie:

Publicat:

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a replicat liderilor grupurilor politice din Parlamentul European că s-au grăbit să îl recunoască în rol de preşedinte interimar al Venezuelei pe Juan Guaido şi să îşi arate susţinerea faţă de el, nedând astfel şansa niciunui alt politician să iasă în faţă, şi că Europa dă dovadă de ipocrizie când vine vorba despre imigranţi potrivit news.ro.

Legat de problema imigraţiei, Giuseppe Conte a spus: „Toată lumea are dreptul la opinii. Migraţia a fost o problemă care a creat diviziuni în ultimii ani. Italia nu a putut să facă faţă. Oamenii uită asta, dar suntem chiar în mijlocul Mediteranei. Suntem expuşi. Nu a fost făcută vreodată distincţie între imigranţi. Am încercat să promovăm integrarea lor, dar ne-am dat seama că urgenţa ne-a luat ţara pe sus (…) Am decis, cu capul sus, să avem o poziţie mai robustă. Este o problemă de ipocrizie în Europa. Imigranţii sunt o problemă când vine vorba despre Mediterană, dar problema imigranţilor începe când îşi părăsesc satele. Ei devin victime ale traficanţilor”, a spus Conte.

Prim-ministrul a vorbit despre situaţia economică a Italiei spunând că „se crede că suntem împotriva investiţiilor, dar avem un plan” şi a spus că, prin afirmaţiile făcute de liderii grupurilor politice ale Parlamentului European, este jignită nu doar Italia, ci întreaga Europă.

În ceea ce priveşte Venezuela, Conte a precizat: „Nimeni nu ştie la ce poate duce criza din Venezuela. Alegerile din 2018 de acolo nu au fost democratice, şi recunoaştem asta. Este clar. Noi alegeri trebuie organizate. Trebuie să ne asigurăm că vom avea transparenţă. Niciun regim nu poate justifica folosirea violenţei intr-un protest paşnic. S-a spus că Italia a stat deoparte în această discuţie. Italia a avut, de fapt, o mare contribuţie (…) Continuăm să lucrăm să ne asigurăm că ajutoarele umanitare ajung acolo şi colaborăm cu un grup de lucru. Ne-am grăbit toţi să susţinem, să promovăm un singur lider şi asta poate elimina orice alt competitor”.

Liderii grupurilor politice PPE, S&D şi ALDE din Parlamentul European i-au cerut marţi lui Giuseppe Conte, prim-ministrul italian, lămuriri privind mai multe subiecte importante care vizează situaţia ţării sale, dar şi a Europei, acuzând guvernul condus de acesta că s-a lăsat manipulat de Kremlin în cazul luării unei decizii privind susţinerea lui Juan Guaido, autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, şi că lasă Italia pe mâinile lui Luigi Di Maio, viceprim-ministru, şi Matteo Salvini, covicepreşedinte al Consiliului de Miniştri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img