vineri, 19 aprilie, 2024

Greii PSD din teritoriu joaca in forta cartea prezidentiala: Dragnea si Tariceanu trebuie sa ‘ia lumina’ din CEX si Congres

Distribuie:

Publicat:

Lideri PSD de Consilii Județene se arată rezervați cu 'intențiile' de candidatură la prezidențiale venite din partid sau de la aliații PSD la guvernare și transmit că o eventuală candidatură a lui Liviu Dragnea din partea PSD sau a susținerii unui candidat comun PSD-ALDE la prezidențiale se tranșează în CEX și Congres.

„Eu cred că a fost doar o idee enunțată de Liviu Dragnea și atunci când ar fi vorba de o atitudine serioasă, de o atitudine exactă, adică de a desemna pe cineva drept candidat al PSD la alegerile prezidențiale, lucrurile acestea vor fi hotărâte în structurile decizionale ale PSD”, a declarat liderul CJ Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), pentru ȘTIRIPESURSE.RO, în legătură cu anunțul pregătit de Liviu Dragnea pentru noaptea alegerilor prezidențiale.

„Orice persoană care dorește să candideze din partea PSD poate să-și anunțe această intenție oricând dorește să facă acest lucru, nu există vreo interdicție în acest sens. După alegerile europarlamentare va deveni imperios necesară desemnarea candidatului PSD sau al candidatului comun al PSD și al altor formațiuni politice pentru funcția prezidențială. Până când lucrurile acestea nu vor fi dezbătute în forurile decizionale ale PSD, nu vom avea decât intenții anunțate”, a adăugat șeful CJ Vaslui.

"Este prematur să mă pronunţ", a spus și liderul CJ Bistrița-Năsăud, Radu Moldova, întrebat dacă ar fi de acord cu candidatura lui Liviu Dragnea din partea PSD pentru alegerile prezidenţiale, potrivit Agerpres. "Nu ştiu, nu am fost consultat, nu m-a întrebat nimeni nimic. Mă voi uita şi eu cu foarte mare interes şi atenţie la televizor", a spus social-democratul.

Întrebat dacă un astfel de anunţ poate fi făcut fără consultarea liderilor din teritoriu, Radu Moldovan a răspuns: „Asta aţi putea să îl întrebaţi pe domnul Dragnea, nu pe mine, pentru că nu sunt purtătorul de cuvânt nici al PSD, nici al domnului Dragnea".

Liderul CJ Vrancea, Marian Oprișan, a declarat și el pentru Radio Europa Liberă că discuția despre candidatul partidului la prezidențiale trebuie făcută în Comitetul Executiv și apoi în Congresul PSD.

„Orice altă abordare în afara acestui cadru ar putea să facă mult rău PSD. Acest lucru trebuie făcut din respect pentru sutele de mii de membri ai partidului nostru, din respect pentru munca lor”, a declarat Marian Oprișan, potrivit sursei citate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img