joi, 28 martie, 2024

Greseala pe care o fac multi cand isi aleg o baba. Iata cum se aleg, de fapt, “Babele din Martie”

Distribuie:

Publicat:

Traditia spune ca trebuie sa iti alegi o baba in luna martie. Incepand cu data de 1 martie si pana pe 9 martie. Si asa cum va fi ziua aleasa, asa iti va fi si anul. Este o traditie pe care romanii inca o mai respecta. Are o poveste care a inceput pe vremea romanilor si continua sa fie si acum populara in randul oamenilor. Afla cum iti alegi baba de martie si ce semnificatie are acest obicei.

Babele de martie. Cum se aleg si ce semnifica?

Fiecare persoana isi alege in martie o baba. Poate fi in oricare zi, incepand cu data de 1 martie si pana pe data de 9 martie. Se spune ca in functie de cum va fi vremea in ziua babei tale, asa iti va fi tot anul. Spre exemplu, daca va fi o zi frumoasa, cu soare, atunci tot anul iti va merge bine. Daca, pe de alta parte, va fi o zi innorata si rece, atunci anul nu iti va fi unul tocmai bun.

Mai exista si o alta varianta. Unele persoane sunt de parere ca ziua babei tale iti reflecta personalitatea si sufletul. Spre exemplu, o zi frumoasa, insorita, este o dovada a faptului ca esti un om bun, optimist. La polul opus se afla zilele mohorate. In astfel de cazuri se spune ca omul este pesimist si nu tocmai bun la suflet.

Cum iti poti alege baba? Fie iti alegi pur si simplu o zi intre 1 si 9 martie, fie te folosesti de ziua in care te-ai nascut pentru a-ti alege baba. Insa, daca te-ai nascut dupa data de 9, indiferent de luna, atunci trebuie sa aduni cifrele zilei in care te-ai nascut pentru a ajunge la un numar cuprins intre 1 si 9.

De exemplu, daca te-ai nascut pe data de 21, atunci vei proceda astfel: vei aduna cifra 2 cu cifra 1, iar cifra rezultata va reprezenta data babei tale. In acest caz dat ca exemplu baba este pe data de 3 martie.

preluat de pe teo

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img