joi, 28 martie, 2024

Greseli care te impiedica sa fii cu adevarat fericit

Distribuie:

Publicat:

Unele persoane traiesc cu scopul de a deveni cea mai buna versiune a lor. Toate persoanele sunt diferite. Dar exista si acei oameni care sunt buni cu tine chiar si in cele mai rele circumstante. Inima lor este plina de compasiune si nu se tem sa faca acest lucru cunoscut. Insa aceasta lume este cruda, iar natura sa toxica are tendinta de a afecta vietile oamenilor. Iata care sunt acele greseli care te impiedica sa fii cu adevarat fericit!

1. Oferi prea mult

Oamenii buni au tendinta de a oferi totul, doar pentru a-i face pe cei din jurul lor sa se simta confortabil. Nu exista nicio limita atunci cand vine vorba de ceea ce sunt dispusi sa ofere pentru a-i face pe altii sa zambeasca. Acestia isi doresc sa fie impliniti. Cred in altii si nu asteapta nimic in schimb. Din nefericire, multe persoane nu repeta generozitatea cand vine vorba de a da inapoi. Daca oferi si nu ti se da nicio mana de ajutor atunci cand ai nevoie, nu ar trebui sa te superi. Oamenii pe care i-ai ajutat nu inteleg cu adevarat ajutorul oferit de tine.

2. Ai asteptari prea mari de la oameni

Este destul de obisnuit ca o persoana buna sa se astepte ca si alte fiinte sa fie bune. Iar intr-o lume ideala asa ar functiona lucrurile. Doar ca nu traim intr-o lume ideala. Traim intr-o societate in care acest tip de gandire este considerat naivitate. Oamenii buni se sacrifica si incearca sa faca din aceasta lume un loc mai bun. Se asteapta ca alti oameni sa faca la fel. Acesta este motivul pentru care s-ar putea sa fii condamnat la o viata plina de asteptari neindeplinite de la oamenii rai. 

3. Lucrezi prea mult

Exemplul perfect pentru o persoana care lucreaza prea mult ar fi acela al colegului tau pe care poti conta de fiecare data cand pleci in concediu sau iti este rau. Tot ce trebuie sa faci este sa intrebi si se va conforma. Nu este in ADN-ul lui sa gandeasca rational sau egoist. O va face doar daca intrebi frumos. Chiar daca asta inseamna ca trebuie sa piarda opt ore de somn sau sa intarzie masa. Oamenii buni au tendinta de a face aceste sacrificii fara a lua in considerare repercusiunile. Toate lucrurile care te-ar face fericit devin brusc indisponibile doar din cauza naturii tale iubitoare.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img