vineri, 29 martie, 2024

Grindeanu: “Avem un primar al Timisoarei pus sub acuzare in doua dosare. Poate asa se explica si de ce nu a vrut sa se alature demersului USR – fara penali in functii publice”

Distribuie:

Publicat:

Fostul premier Sorin Grindeanu a spus ca Timisoara are un primar pus sub acuzare in doua dosare, ceea ce nu inseamna ca acesta este vinovat, dar ca asupra lui planeaza o „sumedenie de suspiciuni”. Grindeanu afirma ca asta explica de ce Nicolae Robu nu a vrut sa se alature demersului USR “fara penali in functii publice”, cand a cerut ca persoanele care strangeau semnaturi pentru initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei sa fie amendate.
“Domnul Nicolae Robu, la ultimul mandat de primar al Timisoarei, dupa vizita la DNA, ne tine lectii de supravietuire. Lipsite de decenta si etica, dar atat de potrivite domniei sale! Cand esti acuzat de DNA de mai multe infractiuni si esti urmarit penal, zici ca e manipulare si intoxicare. Cand esti suspectat de abuz in serviciu, fals si ce-o mai fi, arunci toata vina pe angajatii primariei. Tu, ca mare sef, nu stii nimic, nici gura nu-ti miroase. Pe scurt, omul zice ca nu stie absolut nimic despre dosarul anveloparii blocurilor!!!”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

“De azi, insa, avem un primar al Timisoarei pus sub acuzare in doua dosare, ceea ce nu inseamna ca e vinovat, dar asupra lui planeaza o sumedenie de suspiciuni! Poate asa se explica si de ce nu a vrut sa se alature demersului USR, fara penali in functii publice!”, a mai scris Grindeanu.

Primarul Timisoarei Nicolae Robu a declarat, vineri, la iesirea de la DNA, unde a stat aproximativ 30 de minute, ca este cercetat intr-un dosar privind lucrarile de proiectare pentru reabilitarea termica a 65 de blocuri. Robu spune ca firma care a facut aceste lucrari este a unei rude indepartate, cu care nu a avut relatii si ca totul a fost legal, iar el este foarte relaxat. Surse judiciare au declarat ca primarul nu ar fi raspuns intrebarilor procurorilor, spunand ca se va intoarce la DNA cu avocat. Ulterior, el a postat un mesaj pe Facebook in care sustine ca procurorii DNA i-au adus la cunostinta ca are calitatea de suspect.

De asemenea, referirea lui Sorin Grindeanu cu privire la demersul USR la care primarul Nicolae Robu nu a vrut sa participe este un incident de la finalul lunii mai, cand senatorul USR Nicu Falcoi a relatat ca primarul Timisoarei a cerut amendarea lui si a voluntarilor care adunau semnaturi pentru initiativa cetateneasca "fara penali in functii publice" de modificare a Constitutiei in acest sens, pe motiv ca a fost intrebat daca nu semneaza si el.

News.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img