joi, 25 aprilie, 2024

Grupul american de bunuri de consum Mondelez International este cercetat pentru practici anticoncurentiale in mai multe state membre ale UE

Distribuie:

Publicat:

Grupul american de bunuri de consum Mondelez International este cercetat pentru practici anticoncurenţiale în mai multe state membre ale UE, anunţă Euractiv. Executivul UE este îngrijorat de posibilitatea restricţionării vânzărilor transfrontaliere ale produselor companiei, anunță MEDIAFAX.

În raportul său anual către Security and Exchange Commission (SEC), compania din Illinois a anunţat recent că a fost investigată de Comisie în legătură cu acuzaţiile de încălcare a legilor concurenţei din UE.

Executivul UE este îngrijorat de faptul că producătorul biscuiţilor Oreo şi al ciocolatei Milka şi Toblerone ar putea să restricţioneze vânzările transfrontaliere ale produselor sale pe piaţa unică a UE.

Aceasta măsură poate constitui o încălcare a normelor UE, care interzic practicile comerciale restrictive şi abuzul de poziţie dominantă.

Contactat de Euractiv, un purtător de cuvânt al companiei a declarat că, în noiembrie 2019, executivul UE a informat Mondelēz International că a iniţiat o anchetă privind presupusa încălcare a dreptului concurenţei al Uniunii Europene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img