vineri, 26 aprilie, 2024

Grupul liberal din Parlamentul European dorește o alianță cu partidul politic al președintelui francez Emmanuel Macron pentru alegerile europene

Distribuie:

Publicat:

Liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat că dorește o alianță cu partidul politic al președintelui francez Emmanuel Macron pentru alegerile europene din mai, în încercarea de a contracara populiștii, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Într-un interviu publicat de ziarul francez Ouest France, fostul prim-ministru belgian a declarat că este pregătit ca liberalii europeni și Partidul Republica în Mișcare să construiască o alternativă la populism.

În timp ce liderii italieni și maghiari s-au întâlnit și au subliniat viziunea lor comună, partidele liberale pro-europene intenționează să lupte înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din mai.

"Lupta în 2019 va fi o luptă între populiștii naționaliști pe de o parte și o alternativă proeuropeană", a declarat Verhofstadt pentru Ouest France.

Liderul liberal a spus că fiecare dintre părți va face campanie împreună cu propuneri comune, dar va păstra identitatea proprie. "Scopul este de a crea un grup decisiv în viitorul parlament, care ar fi un instrument pentru a opri fluxul naționalist", a spus el.

Întrebat despre o alianță, Christophe Castaner, șeful Partidului Republica în Mișcare, a respins comentariile lui Verhoftsadt. "Nu suntem pregătiți pentru o alianță", a declarat acesta pentru Reuters.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img