joi, 25 aprilie, 2024

Gustos si cu un continut bogat de proteine, poate inlocui cu succes carnea

Distribuie:

Publicat:

Extrem de gustos si cu un continut bogat de proteine, nautul poate inlocui cu succes carnea

Studiile efectuate in Statele Unite arata ca o dieta bogata in naut poate preveni bolile de inima. Prin continutul bogat de fibre, consumul de naut scade nivelul colesterolului „rau” din sânge, care duce la aparitia bolilor cardiovasculare.

Cura cu naut este ideala pentru persoanele care sufera de diabet, deoarece previne cresterea rapida a nivelului de zahar in sânge imediat dupa masa.

Boabele de naut se pot consuma fie ca atare, fie in salate. in cazul in care nu sunt deja preparate, boabele de naut trebuie lasate in apa, sa se inmoaie, timp de aproximativ 12 ore. Apoi se scurg si se usuca bine inainte de a le pregati, la foc mic.

Cele mai cunoscute preparate culinare pe baza de naut sunt cele arabe: humus sau falafel (piure de naut prajit). In diferite colturi ale lumii, faina de naut se foloseste pentru produse de panificatie: in Italia, se obtin din ea asa-numitele panelli, la Marsilia – panisse, in India – Besan Puda, in timp ce in Iran si Afganistan faina de naut este folosita la prepararea biscuitilor.

Nautul este ideal pentru imbunatatirea digestiei, ajuta intestinele sa-si mareasca volumul, prevenind in acest fel constipatia si aparitia altor afectiuni mai grave, precum cancerul de colon.
Fierul din compozitia nautului ofera organismului energia de care are nevoie, iar magneziul ajuta la producerea unor enzime cu efect antioxidant, care incetineste procesul de imbatrânire.

Vitaminele din gama B, fierul si acidul folic care se regasesc in componenta nautului sunt deosebit de bune pentru tratarea formelor usoare si moderate de anemie, dar si pentru prevenirea acesteia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img