vineri, 29 martie, 2024

Guvernatorul Băncii Poloniei, declaraţii ŞOCANTE: De ce dă Romania drept exemplu NEGATIV

Distribuie:

Publicat:

România a înregistrat anul trecut o creștere economică de 8%, dar nu toată lumea privește cu ochi buni această evoluție.

Guvernatorul Băncii Naționale a Poloniei, Adam Glapinski, a făcut, într-un interviu acordat Gazeta Prawna, o declarație surprinzătoare, arătând că nu este de dorit pentru Polonia să aibă o rată de creștere similară cu cea din țara noastră.

"Nu păcătuiesc spunând că, pentru Polonia, ar fi mai bine să aibă o rată de creștere de 3% pentru o lungă perioada de timp decât să ne dezvoltăm că România, a cărei economie a crescut cu 8% anul trecut. Acolo, la un moment dat, creșterea poate încetini puternic și, pe medie, în câțiva ani va fi mai mică", a explicat Guvernatorul Băncii Poloniei, potrivit Hotnews.ro.

"Ar putea fi mai bine ca economia noastră (a Poloniei, n.r.) să nu crească prea repede, pentru că atunci aceste dezechilibre vor crește în mod natural", a subliniat Adam Glapinski.

"La sfârșitul anului 2017, în ultimul trimestru, economia a crescut cu aproximativ 5%. Aceasta este, evident, o veste bună, deoarece mărește veniturile bugetului și poate permite o creștere a salariilor . În acest an, rata de creștere poate că va fi puțin mai mică, dar va rămâne o creștere foarte bună, mai aproape de rata naturală de creștere, cea care te protejează împotriva dezechilibrelor. Noi, bancherii centrali, suntem responsabili pentru aceasta, astfel încât aceste dezechilibre să fie îndepărtate", a adăugat acesta în interviul acordat Gazeta Prawna.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img