vineri, 29 martie, 2024

Guvernul Dancila sufla si-n iaurt dupa scandalul OUG114 – nu va mai lua nicio decizie fara consultari cu mediul de afaceri

Distribuie:

Publicat:

Guvernul nu va mai lua nicio decizie economică fără consultări prealabile cu industria respectivă, iar în acest moment sunt discuţii privind noi modificări ale OUG 114/2018, a declarat, marţi, Florin Ciocănelea, consilier pe probleme energetice al premierului Viorica Dăncilă, prezent la o conferinţă de profil. 

"Vă asigurăm că nicio hotărâre sau ordonanţă care va avea implicaţii economice nu se va mai lua fără consultări prealabile cu industria respectivă. (…) Intenţionăm să reluăm şi să dezvoltăm dialogul dintre Guvern şi companiile energetice, care, trebuie să recunosc, din punctul de vedere al Guvernului, a fost un pic, să nu zic uitat, dar lăsat mai în urmă. Deja am avut nişte întâlniri foarte bune cu companiile mari consumatoare de energie. Suntem deschişi la dialog şi la propuneri de soluţii, soluţii care să fie win-win", a transmis el, conform agerpres.ro.

Responsabilul guvernamental a arătat că a fost aprobat un memorandum prin care se constituie o comisie interministerială privind stabilirea schemei de compensare pentru certificatele de emisii de dioxid de carbon, care va veni în sprijinul industriei şi al marilor consumatori de energie, "aşa cum le-am promis în urmă cu o săptămână la întâlnirea pe care am avut-o". 

"Este în analiză, pe partea de energie, modificarea OUG 114/2018, ale cărei prevederi, pentru mulţi dintre dumneavoastră, au fost destul de dificile. Am constatat în schimb, spre surprinderea mea, că alte companii au fost foarte mulţumite cu ceea ce s-a prevăzut în ordonanţa 114, şi mă refer numai la partea de energie. Vom încerca să găsim o soluţie de mijloc. Ştiu că şi Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor lucrează la modificarea acestei ordonanţe" a mai spus Ciocănelea. 

El a adăugat că oricare dintre prevederile OUG 114 poate suferi modificări. 

Anterior, la aceeaşi conferinţă, Ciocănelea afirmase că premierul Viorica Dăncilă a aprobat o comisie pentru definirea şi sprijinirea consumatorilor vulnerabili de energie. 

"Primul-ministru a aprobat constituirea unei comisii interministeriale care, în următoarele două-trei luni, va continua să elaboreze şi să definitiveze legislaţia pentru consumatorul vulnerabil, ceea ce cred că, pentru mulţi jucători din piaţă, va fi binevenit, inclusiv pentru economie", a precizat el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img