vineri, 19 aprilie, 2024

Guvernul de tehnocrati isi bate joc de romanii plecati la munca in strainatate

Distribuie:

Publicat:

Romanii plecati la munca in strainatate primesc o lovitura dura din partea tehnocratilor din Guvernul Ciolos. Astfel, potrivit noului Cod Fiscal, incepand cu anul 2016, veniturile tuturor romanilor plecati la munca in straintate va fi impozitat de stat cu 5.5%.

“Prin noile reglementati in vigoare aducem la cunostinta persoanelor care nu au rezidenta in Romania ca sunt obligate sa isi exercite drepturile cetatenesti prin plata contributiei integrale la CAS. De asemenea, incepand din anul 2016, acestea nu vor mai fi co-asigurate de o persoana din familie care contribuie la sistemul de sanatate”, se arata in noul Cod Fiscal.

In plus, absolut toti romanii din strainatate sunt obligati, in conformitate cu noile modificari ale Codului Fiscal, sa achite o contributie de 5.5% din salariul minim valabil in anul respectiv (2016). De asemenea, au obligatia sa se declare la ANAF pentru a fi luati in evidenta, in termen de 15 zile de la data cand nu realizeaza venituri. Plata contributiei se poate face trimestrial, in data de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. In caz contrar, acestia vor suporta rigorile legii, iar sanctiunile nu sunt deloc de neglijat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img