vineri, 29 martie, 2024

Guvernul, o noua taxa pentru romani! Vezi daca esti printre cei vizati

Distribuie:

Publicat:

Guvernul a introdus o noua taxa, prin care vrea a ajuta filmele filmele romanesti. De fapt, sa fie mai vizibile. Un proiect lansat in dezbatere publica de Ministerul Culturii prevede taxe suplimentare pentru a aduce mai multi bani in fondul cinematografiei.

Astfel, taxa de 1% din veniturile lunare care se aplica pana acum operatorilor economici care retransmit emisiuni de televiziune prin cablu, satelit si prin format digital se extinde si celor care fac transmisii analogice, prin fire telefonice, prin satelit, precum si prin aplicatii care utilizeaza internetul. O alta modificare este colectarea unei taxe de 1% din incasarile lunare a furnizorilor de servicii de internet, inclusiv internet pentru telefonul mobil.

Taxa pe incasarile din filmele difuzate in cinematografe sau in alte spatii cu public ar urma sa creasca de la 4% la 5%. Majorarea este valabila doar in cazul cinematografelor al caror program anual contine minimum 20% filme romanesti. Pentru cinematografele care nu respecta aceasta cota, taxa va fi de 9% din incasari.

De asemenea, producatorii de film ale caror pelicule fac profit, vor efectua la randul lor plati pentru Fondul cinematografiei. Proiectul de ordonanta mai prevede si colectarea a 2% din veniturile operatorilor din domeniul jocurilor de noroc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img