sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Guvernul SUA, ingrijorat de o afacere Romania-China de miliarde. Secretarul Perry descinde la Bucuresti dupa alegeri

Distribuie:

Publicat:

Secretarul american al Energiei, Rick Perry, s-a declarat îngrijorat de faptul că România vrea să construiască două noi reactoare la Centrala nucleară de la Cernavodă cu o companie chineză de stat. Acesta urmează să efectueze o vizită în România, la începutul lunii iunie.

În cadrul unei dezbateri din subcomisia pentru energie a Congresului SUA, Perry a fost întrebat de congressmanul de Illinois Adam Kinzinger dacă e îngrijorat de faptul că România construieşte cele doi noi reactoare cu o companie publică chineză, la câteva zeci de km distanţă de baza militară Mihail Kogalniceanu, în condiţiile în care companii americane ar fi fost respinse de Guvernul de la Bucureşti. Perry a răspuns afirmativ.

Întrebat cum se poate asigura o licitaţie corectă şi transparentă pentru reactoarele de la Cernavodă, Perry a răspuns: "Ne vom deplasa în acea parte de lume în prima săptămână din iunie. Recent m-am întors de la Bruxelles, unde m-am întâlnit cu viceprim-ministrul României. Suntem într-un parteneriat activ cu aliaţii noştri europeni cu privire la câteva proiecte nucleare. Este foarte important pentru viitorul SUA să colaborăm cu ei, să fim parteneri."

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img