vineri, 29 martie, 2024

Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite in Romania

Distribuie:

Publicat:

Senatul Statelor Unite l-a confirmat pe diplomatul Hans G. Klemm in functia de ambasador american in Romania, potrivit Mediafax, care citeaza site-ului Congresului SUA. Hans Klemm, audiat in Comisia senatoriala pentru Relatii Externe pe 22 iulie, a primit confirmarea Senatului miercuri seara (joi dimineata, ora Romaniei), prin vot deschis. Comisia pentru Relatii Externe a Senatului SUA acordase, pe 29 iulie, aviz favorabil numirii lui Hans Klemm in functia de ambasador american in Romania.

Romania este un “prieten” si un “partener strategic” al Statelor Unite, a declarat, Hans Klemm pe 22 iulie, in fata membrilor Comisiei pentru Relatii Externe a Senatului SUA, angajandu-se sa consolideze relatiile bilaterale si sa sustina eforturile anticoruptie.

Presedintele american Barack Obama l-a nominalizat, pe 24 martie, pe Hans G. Klemm in functia de ambasador in Romania.

Hans G. Klemm, un diplomat de cariera, a ocupat postul de consilier al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat, din ianuarie 2015.

Anterior, in perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului in Biroul pentru Resurse Umane al departamentului, iar inainte de aceasta functie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept si Respectarea Legii la ambasada din Kabul, in Afganistan (2010-2012).

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite in Timorul de Est din 2007 pana in 2010, si ofiter de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americana din Tokyo, in perioada 2006-2007. Din 2004 pana in 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei in Biroul pentru Resurse Umane.

Intre 2000 si 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE si Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene si eurasiatice.

Klemm a ocupat si pozitii in Germania, Japonia, Coreea de Sud si Trinidad Tobago, in cadrul Departamentului de Stat.

Este absolvent al Universtatii Indiana si are o diploma de master la Universitatea Stanford.

Ultimul ambasador american in Romania a fost Mark Gitenstein, care si-a incheiat mandatul la 14 decembrie 2012.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img