joi, 28 martie, 2024

Horia Tecau a castigat finala romaneasca de dublu de la Madrid

Distribuie:

Publicat:

Perechea formata din romanul Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer a castigat, duminica, finala probei de dublu de la Madrid Open, scor 6-4, 7-6, impotriva cuplului format din romanul Florin Mergea si indianul Rohan Bopanna.

Perechile Jean Julian Rojer/Horia Tecau si Florin Mergea/Rohan Bopanna s-au aflat la prima intalnire directa dupa finala disputata la Turneul Campionilor, castigata de Tecau si Rojer. Favoritii numarul trei pe lista capilor de serie au inceput bine ultimul act de la Madrid si au reusit sa castige impotriva serviciului in game-ul trei. Horia Tecau si partenerul sau n-au cedat pana la final, adjucandu-si prima mansa cu scorul de 6-4.

Setul secund a fost echilibrat. Toti cei patru jucatori au servit foarte bine, iar mansa s-a decis la tiebreak. Tecau si Rojer au speculat mult mai bine erorile nefortate comise de adversari si s-au impus cu 7-5, aceasta fiind cea de-a cincea victorie pentru fostii lideri mondiali, din tot atatea partide disputate cu perechea Mergea/Bopanna.

Horia Tecau si Jean Julien Rojer au primit un cec de 282.720 euro si 1.000 de puncte ATP, iar invinsii 138.400 euro si 600 puncte ATP, acesta fiind primul trofeu din acest an pentru prechea romano-olandeza.

Horia Tecau a mai cucerit un trofeu in 2016, la BRD Nastase Tiriac Trophz, alaturi de Florin Mergea, unde au trecut in finala de cuplul de cuplul Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia), scor 7-5, 6-4. Cei doi romani vor face pereche la Jocurile Olimpice de la Rio, din vara acestui an, unde isi doresc sa cucereasca o medalie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img