vineri, 19 aprilie, 2024

Husenii au sarbatorit pe 1 Decembrie 100 de ani de la Marea Unire, iar momentul a culminat cu o serie de festivitati -FOTO

Distribuie:

Publicat:

 

Desi a fost foarte frig, cerul a fost senin, la cea mai mare parada pe care au vazut-o pana acum husenii, organizata pe artera principala a orasului.

 

Militari, politisti de frontiera, politisti comunitari, jandarmi, pompieri, ambulantieri au defilat in fata celor prezenti.

 

Parada s-a dovedit a fi principalul punct de atractie al manifestarilor organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie, dovada fiind numarul mare de persoane care au asistat. Aproximativ 1000 de persoane au creat un culoar in Piata Tricolorului. Oamenii s-au strans si in balcoanele in care fluturau mândri tricolorul.

 

Inimile husenilor au vibrat la unison, iar atmosfera emana caldura, unire, bucurie si patriotism.

 

Imediat dupa parada, in valuri, husenii s-au indreptat catre cladirea Cercului Militar, acolo unde ii așteptau cate o porție de fasole cu ciolan si un pahar de vin.

 

Intre timp, pe scena din fata Parcului "Cinema", artistii faceau ultimele pregatiri pentru spectacolul pe care, cu multa munca si daruire, l-au pregatit pentru huseni.

 

Elevi de la Seminarul Teologic "Ioan Gura de Aur" si elevi ai Colegiului National "Cuza Voda" au intonat cantece patriotice, au recitat poezii pe aceeasi tema si imediat dupa ei, spectacolul a culminat cu un concert deosebit sustinut de Ansamblul Folcloric "Trandafir de la Moldova", impreuna cu solista de muzica populara Matilda Pascal Cojocarita.

 

Dupa spectacol, la orele 17.30 s-au aprins si luminitele de Craciun montate pe arterele principale ale orasului de catre municipalitate, moment care a coincis cu un frumos foc de artificii.

 

Iluminatul festiv a fost motiv de bucurie pentru sutele de huseni prezenti si asta pentru ca sunt mai bogate si mai frumoase ca in ultimii ani, insa chiar si asa, au fost carcotasi care au spus contrariul.

Bataie de joc: ALDE Husi a confiscat manifestatia de 1 Decembrie

La festivitatea de la Husi nu au putut lipsi si momentele mai putin placute. Pe langa figurile politice locale, dar si judetene, marginalizat in celelalte municipii din judet, deputatul ALDE Daniel Olteanu si-a facut si el aparitia. Nu ar fi fost nimic iesit din comun daca oganizatia din care face partea acesta nu ar fi impartit pliante ALDE husenilor.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img