joi, 28 martie, 2024

HUSI: au furat un autoturism din curtea unui cetatean, s-au plimbat prin municipiu si apoi l-au vandut

Distribuie:

Publicat:

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Husi au probat activitatea infractionala a doi tineri de 19 si 21 de ani, din municipiul Husi, care au sustras un autoturism din curtea unui barbat din aceeasi localitate, iar ulterior l-au valorificat. Cele doua persoane se numesc Brasoveanu Cristian Andrei si Paun Ionut Marian .Politistii au recuperat autoturismul si l-au restituit partii vatamate. 
Politistii Biroului de Investigatii Criminale Husi au retinut pentru 24 de ore un tanar de 21 de ani, din municipiul Husi, banuit de comiterea infractiunilor de furt calificat,conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu detine permis de conducere.
Politistii au demarat cercetarile urmare a plangerii primite din partea unui barbat in varsta de 62 de ani, din municipiul Husi, care a sesizat faptul ca in dimineata de 22 martie, a constatat lipsa unui autoturism proprietate parcat in gradina locuintei. 
In urma cercetarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca in noaptea de 21/22 martie a.c., tanarul de 21 de ani, impreuna cu un alt tanar de 19 ani, din aceeasi localitate, au sustras autoturismul partii vatamate de pe un teren folosit de proprietar ca si gradina. Autoturismul sustras era radiat din circulatie din anul 2016. Cei doi tineri s-au deplasat cu masina pe raza municipiului Husi, in tot acest timp la volanul masinii aflandu-se tanarul de 21 de ani, care nu detine permis de conducere. Ulterior, tinerii  au vandut autoturismul unui alt barbat, din aceeasi localitate. 
Politistii au recuperat autoturismul si l-au restituit partii vatamate, iar pe numele celor doi tineri au fost intocmite dosare de cercetare penala.
Tanarul de 21 de ani, a fost prezentat in cursul acestei zile la Parchetul de pe langa Judecatoria Husi cu propunerea de se dispune o masura preventiva. Unitatea de parchet a dispus cercetarea acestuia in stare de libertate.
Tanarul de 19 ani se afla incarcerat in Penitenciarul Vaslui, in urma punerii in aplicare a unui mandat de executare a pedepsei de 2 ani si 6 luni inchisoare, emis pe numele lui de catre Judecatoria Husi. Acesta este condamnat pentru comiterea unei alte infractiuni de furt calificat. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img