marți, 23 aprilie, 2024

HUSI:Doi tineri, cercetati penal dupa ce au sustras mai multe bunuri dintr-o locuinta

Distribuie:

Publicat:

Politistii huseni au retinut doi tineri in varsta de 18 si 21 de ani, banuiti de comiterea infractiunii de furt calificat. Pe numele lor, instanta de judecata a dispus masura preventiva a controlului judiciar.

Politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei municipiului Husi au probat activitatea infractionala a doi tineri, P. Ionut, de 18 ani si B. Cristian, de 21 de ani, ambii din municipiul Husi, cercetati pentru savarsirea a doua infractiuni de furt calificat, fapte savarsite in luna septembrie.

In data de 17 septembrie , am fost sesizati prin apelul de urgenta 112 de catre o femeie care ne-a precizat ca intr-un imobil nelocuit apartinand parintilor sai din municipiul Husi, au patruns persoane necunoscute care au sustras mai multe bunuri.

In urma cercetarii la fata locului, politistii au stabilit faptul ca in noaptea de 16/17 septembrie, autorii au patruns in imobil pe o fereastra uitata neasigurata de proprietari si au sustras un frigider, un DVD si o butelie de aragaz, bunuri in valoare de aproximativ 800 de lei. Urmare a investigatiilor efectuate, politistii au identificat persoanele banuite de comiterea faptei ca fiind P. Ionut si B. Cristian. Prejudiciul a fost recuperat si restituit partii prejudiciate.

De asemenea, politistii huseni au in lucru un dosar penal in care cei doi tineri sunt cercetati pentru o infractiune de furt calificat, fapta savarsita in noaptea de 01/02 septembrie a.c. In fapt, P. Ionut si B. Cristian au patruns fara drept intr-un depozit din municipiul Husi si au sustras bunuri (bauturi alcoolice, non-alcoolice si dulciuri) in valoare de aproximativ 2200 de lei.

Politistii i-au retinut pe cei doi tineri pentru o perioada de 24 ore, iar ulterior i-au prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Husi, respectiv Judecatoria Husi cu propunerea de arestare preventiva. Instanta de judecata a dispus impotriva acestora masura preventiva  a controlului judiciar.   

PREVENIREA FURTURILOR DIN SOCIETATI COMERCIALE

Pentru asigurarea unei protectii optime a societatii dumneavoastra, va recomandam:
 instalati un sistem de alarma contra efractiei si asigurati-va ca acesta este pus in functiune;
 daca firma detine spatii de depozitare exterioare este necesar un sistem de protectie perimetrala;
 montati un sistem de supraveghere si inregistrare video;
 instalati un sistem de restrictionare si control al accesului;
 conectati sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare;
 montati usi si ferestre care sa dispuna de sisteme de inchidere de inalta siguranta;
 daca optati pentru grilaje si usi metalice, acestea trebuie confectionate din materiale rezistente la actiuni mecanice si termice;
 un sistem de iluminare cu senzori de perimetru care se activeaza de cate ori se apropie cineva de magazin este util pentru detectarea mai usor a persoanelor rau intentionate;
 nu lasati pe timpul noptii, in magazine sau sedii de firma, sume mari de bani;
 nu lasati ferestrele deschise/intredeschise cand parasiti sediul societatii;
 instruiti-va personalul sa adopte o politica de securitate a firmei si sa stie cum sa reactioneze in situatii de acest gen.

    Daca constatati ca s-a comis un furt sesizati imediat Politia fara a distruge posibilele urme lasate de infractori!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img