vineri, 29 martie, 2024

Iata care sunt cele mai eficiente laxative naturale. Cu ajutorul lor scapi si de constipatie, dar si de kilogramele in plus

Distribuie:

Publicat:

Atunci cand te confrunti cu constipatia sau vrei sa pierzi in greutate, trebuie neaparat sa incluzi in dieta alimentele cu efect laxativ. Mare atentie, insa! Nu trebuie sa exagerezi cu cantitatea consumata.

Putem preveni sau remedia constipatia reducand pe cat posibil cantitatea de alimente sarace in fibre si introducand in alimentatie cateva fructe si legume cheie care actioneaza ca laxative naturale:

Bananele – Sunt foarte bogate in fibre, contin mult potasiu si contin un compus natural care ajuta la refacerea florei de bacterii "bune" din intestin.

Merele – Contin pectina, care stimuleaza miscarea intestinelor, fiind foarte bogate in fibre. Unul dintre cele mai eficiente laxative naturale este otetul de mere. Turnati o lingurita de otet de mere intr-un pahar de apa si beti-l dimineata. O sa observati repede efectul.

Prunele uscate – Sunt probabil cele mai cunoscute laxative naturale. Ele contin antioxidanti, vitamina A, potasiu, fier si fibre. De asemenea, prunele uscate contribuie si cu bacterii "bune", ceea ce le recomanda pentru o dieta de detoxifiere a colonului.

Aloe Vera – Este cel mai vechi si popular remediu natural cunoscut de om si folosit pentru o multitudine de probleme. Contine 99% apa, dar restul de 1% ofera un pachet de 75 de nutrienti, inclusiv 20 de minerale, 12 vitamine, 18 aminoacizi si alti compusi cu proprietati miraculoase. Sucul de aloe vera este un remediu imediat pentru constipatie.

Condimentele – Piperul cayenne, ghimbirul sau turmericul actioneaza ca laxative naturale si ajuta digestia. Piperul cayenne, o forma mai picanta de piper de culoare portocalie, stimuleaza productia de enzime si suc gastric. Ghimbirul sau ceaiul de ghimbir este considerat unul dintre cele mai bune remedii pentru o digestie sanatoasa, iar turmericul sustine ficatul in procesul de detoxifiere.

Citricele – Lamaile, portocalele si grapefruitul ajuta la eliminarea toxinelor, iar vitamina C in doze de cateva grame are efect laxativ.

Morcovii – La fel ca merele, morcovii contin pectina care stimuleaza miscarea intestinelor.

Ceapa – Contine quercitina care elimina rezidurile din organism. Contine, de asemenea, acid folic, vitamina E si C, potasiu si fibre.

Usturoi – Chiar si o portie mica de usturoi contine suficient seleniu si alicina, elemente care elimina toxinele din ficat.

Broccoli si varza – Broccoli, conopida, varza si in general verdeturile ajuta la eliminarea toxinelor si actioneaza ca laxative naturale datorita continutului ridicat de fibre. Conopida si broccoli-ul ajuta ficatul sa produca mai multe enzime, iar varza amelioreaza tranzitul si stimuleaza miscarile intestinale.

Rosiile – Sunt alt aliment cu proprietati laxative. O portie de rosii asigura circa 10% din doza zilnica recomandata de fibre, dar daca le consumati veti castiga si vitamina C, A si K, precum si de antioxidantul licopen, care ofera protectie impotriva cancerului de prostata si colon.

Uleiul de cocos – Uleiul de cocos este un alt laxativ natural, desi mai putin cunoscut la noi. Uleiul imbunatateste digestia si functia intestinala, amelioreaza durerea si iritatia cauzata de hemoroizi, reduce inflamatia si ajuta tesuturile sa se vindece.

Avocado – Este plin de nutrienti precum potasiu, acid folic si vitaina K. Un avocado pe zi, asigura 30% din necesarul zilnic de fibre.

Semintele de in – Contin un aport important de fibre esentiale pentru digestie. Lasa timp de 2-3 ore o lingura cu seminte de in la inmuiat. Seara, inainte de culare, bea apa in care au stat acestea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img