joi, 28 martie, 2024

Iata cat de important este sa bei limonada cu ghimbir

Distribuie:

Publicat:

Alunga raceala

Lamaile sunt bogate in potasiu si vitamina C, esentiale pentru tratarea racelii, iar ghimbirul contine compusi care elibereaza sinusurile, calmeaza durerile in gat, revigoreaza organismul si au proprietati anti-inflamatorii. Daca ai o raceala sau o gripa, cea mai buna solutie sa te pui pe picioare este sa bei cat mai multa apa cu ghimbir si lamaie. Pentru un efect sporit, adauga si o lingurita de miere.

Fereste organismul de boli

Poate ca una dintre cele mai importante calitati pe care le are apa cu lamaie si ghimbir este aceea ca ne protejeaza de aparitia unor boli grave. Mai multe studii au aratat ca ghimbirul este foarte eficient in intarirea imunitatii. El lupta impotriva celulelor care produc cancerul colorectal, dar si alte tipuri de cancere, stopand inmultirea celulelor cancerigene. De asemenea, lamaile sunt bogate in antioxidanti care protejeaza celulele de actiunea radicalilor liberi. Apa cu lamaie si ghimbir nu face decat sa tina batranetea si bolile la distanta.

Beneficiile nu se opresc insa aici. Apa cu lamaie si ghimbir improspateaza respiratia, curata ficatul si intestinele, face tenul mai frumos, scade colesterolul, echilibreaza nivelul pH-ului din organism, imbunatateste circulatia sangelui si energizeaza organismul.

Arde grasimile

Un studiu realizat la Insitutul de Nutritie de la Universitatea Columbia a aratat ca persoanele care adauga ghimbir in bauturi si mancaruri au o senzatie de satietate mai lunga dupa o masa si reusesc sa manance mai putin la urmatoarea masa. De asemenea, s-a mai aratat ca ghimbirul ajuta la reglarea si accelerarea tranzitului intestinal, iar uleiurile volatile pe care le contine favorizeaza arderea rapida a grasimilor. Apa cu lamaie si ghimbir controleaza senzatia de foame, relaxeaza tractul intestinal si stimuleaza metabolismul.

Combate constipatia si balonarea

Constipatia este o afectiune provocata in primul rand de o alimentatie saraca in fibre si prea putine lichide. In ceea ce priveste balonarea, ea apare oricand si este faorizata de diverse combinatii alimentare. Ca sa te feresti de aceste neplacute probleme, fa-ti un obicei din a bea cat mai des apa cu lamaie si ghimbir. Ghimbirul ajuta la eliminarea gazelor intestinale si la relaxarea tractului intestinal, iar lamaile stimuleaza procesul de digestie si ajuta la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img