joi, 28 martie, 2024

Iata cu cat inchiriaza studentii apartamentele in Iasi: “Preturile sunt la fel ca in Cluj si Bucuresti. Studentii straini sunt chiriasii cu probleme”

Distribuie:

Publicat:

Studentii isi cauta deja chirii in Iasi • Preturile chiriilor au crescut in ultimii ani, Iasul fiind la acelasi nivel cu Clujul si Bucurestiul la acest capitol • Studentii straini sunt cei mai buni platnici, dar si cei care produc cele mai multe pagube in apartamente • "Sunt dispusi sa plateasca mai mult fata de cat costa chiria, numai sa aiba acel apartament. Proprietarii au reclamat insa experiente urate: studentii straini fac gratare in apartament, mizerie, fumeaza narghilea", sustin agentii imobiliari

Studentii au inceput deja cautarile pentru a gasi apartamentul potrivit pentru perioada in care vor studia la facultate in Iasi. Acestia au inceput cautarile cu o luna mai devreme, pentru a fi siguri ca vor gasi niste apartamente la preturi bune, aproape de facultatea unde vor studia. In Iasi preturile la chirii au explodat, orasul comparandu-se cu alte orase studentesti precum Cluj sau Bucuresti. Preturile au crescut in medie cu 100 sau 150 de euro, in functie de apartament si de dotari. Clientii care platesc cel mai bine raman studentii straini, majoritatea la UMF, care sunt insa reclamati ca produc pagube in apartamente.

Studentii straini creeaza probleme

Studentii straini sunt cei mai buni clienti pentru proprietarii care inchiriaza apartamente de lux in Iasi. Acestia sunt dispusi sa ofere intre 700 si 800 de euro pentru un apartament intr-un complex rezidential, doua zone fiind cele mai cautate: Copou si Independentei. Unii dintre acestia aleg apartamente din zona Independentei pentru a fi aproape de facultate, iar chiria de 500-600 de euro nu este o problema pentru acest tip de clienti. "Pe zona Independentei se cauta apartamente, mai ales de catre studentii straini. Acestia sunt dispusi sa dea si mai mult decat face chiria, numai sa isi gaseasca un apartament pe placul lor. Vor toate conditiile, iar preturile sunt mari", mai spune Ionut Rosca.

CONTINUAREA PE BZI.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img