joi, 28 martie, 2024

Iata cum puteti obtine 2 galeti de rosii dintr-o singura tufa

Distribuie:

Publicat:

Cultivarea rosiilor este o activitate placuta si in final gustoasa. Pentru a obtine o recolta bogata este nevoie de indemanare si putina experienta. Echipa noastra va propune o metoda care nu necesita prea mari eforturi. Trebuie doar sa alegeti soiurile de rosii care cresc cel mai bine in regiunea dvs. si sa respectati cateva reguli simple. Drept urmare veti obtine 2 galeti de rosii de la o singura tufa!

Iata secretele mele.

Imi plac soiurile de rosii inalte.

Plantez cate 2 plante, aranjez varfurile si unesc tulpinile impreuna. Acestea se sustin una pe alta.

Le plantez in santuri ca apa sa patrunda la o adancime de 30-35 cm. Atunci radacinile se vor forma la aceasta adancime si nu vor fi afectate de zilele reci de primavara sau cele toride de vara. Majoritatea bolilor de rosii sunt provocate de variatiile bruste de temperatura.

Primele 2 ramurele le las sa creasca, iar apoi le culc la pamant pentru a fortifica radacinile. Varfurile rosiilor si tulpinile le leg de araci. Mentin tufa din 6 tulpini.

Se formeaza 9 -10 randuri de ramuri cu rosii pe o tulpina.

Desigur, trebuie sa nu uitati de innoirea solului.

Primavara, dupa uscarea pamantului dupa zapada, prelucrez pamantul si plantez ovaz, il ud daca primavara este secetoasa. Timp de 3 saptamani ovazul creste pana la 13-15 cm si apoi il amestec cu pamantul.

Primavara dupa amenajarea parcelelor in gradina plantez ovazul si ulterior, de asemenea, il amestec cu pamantul.

La plantare, pun in fiecare cuib coji de banana, portocala, foi de ceapa, de usturoi, o mana de rumegus, coji de ou si neaparat un pestisor proaspat. Toate resturile sunt adunate in timpul iernii.

Toamna pregatesc solul in solar. Il ud de cateva ori cu apa. Primavara cand zapada s-a topit instalez pe aceasta parcela un solar. „Gunoiul ascuns” in sol – flori uscate, coji de pepene verde, crengute… incep sa mucezeasca si emana caldura.

De indata ce timpul imi permite, ud santurile din solar cu apa fierbinte, iar in pamantul cald plantez semintele.

Acopar solarul cu pelicula si il inchid. Partea de jos a solarului o acopar cu pamant, astfel se conserva caldura solara.

Chiar daca va fi ger sau va ninge, plantele nu vor ingheta.

Rasadurile le cresc sub sticla. Daca ziua este calda si insorita, scot sticlele, iar noaptea le pun din nou. Dupa perioada riscului de ingheturi indepartez sticlele.

Trebuie sa nu uitati si de aplicarea ingrasamintelor!

Daca vom „manca” doar apa, atunci nu se va intelege nimic din noi. De aceea, ud rosiile cu solutie de drojdie (100 g de drojdii uscate la 10 l de apa), cu infuzie de urzici, paine, cenusa etc.

De indata ce observ ca rasadul prinde radacini, incep sa-l ud cu solutie roza de permanganat de potasiu.

Peste 10 zile, le stropesc cu solutie de acid boric (20 g la 10 litri de apa).

Peste alte 10 zile, le stropesc cu solutie de iod (10-15 picaturi la 10 litri de apa).

Atunci cand colectez semintele, le tratez cu trihopolum, pentru profilaxia bolilor provocate de ciuperci si mana rosiilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img