marți, 16 aprilie, 2024

Iei antibiotice si consumi alcool? Vezi ce se intampla cu organismul tau

Distribuie:

Publicat:

Ce se intampla daca iei antibiotice si consumi alcool? Este o intrebare pe care multi si-o pun, iar raspunsul specialistilor este unanim.

Consumul de alcool in timpul tratamentului cu antibiotice trebuie evitat, deoarece atat alcoolul cat si medicamentele sunt metabolizate la nivel hepatic, ducand la suprasolicitarea ficatului. Sunt si antibiotice care, in combinatie cu alcoolul, isi pierd eficacitatea sau formeaza in organism chiar compusi toxici, caz in care consumul de alcool este interzis.

De asemenea, o alta asociere de evitat este cea a lactatelor  cu antibioticele, chiar daca este o practica des utilizata din convingerea ca lactatele (in special produsele lactate obtinute prin fermentatie, asa cum sunt iaurtul, chefirul, sana) ajuta la mentinerea florei intestinale. In cazul anumitor clase de antibiotice aceasta asociere nu este recomandata, deoarece se formeaza compusi care le reduc efectul efectul terapeutic.

Este cunoscut faptul ca asocierea antibioticelor cu alte medicamente poate modifica eficienta acestora. In cazul contraceptivelor, unele antibiotice pot produce o scadere a efectului de contraceptie, prin urmare se recomanda utilizarea unor metode contraceptive suplimentare pe durata tratamentului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img